Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattilettulasagne

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pinaattiletuista ja jauhelihasta syntyy arjen helppo vuokaruoka.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pinaattiohukaisia
1 kpl
Sipuli
1 tl
Öljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellaa
Tuoretta basilikaa, halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen. Siirrä toiseen astiaan.

1 kpl
Sipuli
1 tl
Öljyä
2

Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sipulit, vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa
3

Puolita tomaatit ja revi juustot paloiksi.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellaa
4

Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä puolet jauhelihasta ja puolet mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista päälle. Toista kerrokset.

1 kpl
(400 g) pinaattiohukaisia
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.

Tuoretta basilikaa, halutessasi

Vinkki: Mozzarellan voit vaihtaa emmentaljuustoraasteeseen.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.2.2018
|
Muokattu: 6.2.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

89

370

6,5 g

2,8 g

1,0 g

1,0 g

0,5 g

5,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (400 g) pinaattiohukaisia,

1 dl Vettä,

Lihaliemikuutio,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa,

Tuoretta basilikaa, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli