Pinaattilettulasagne | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaattilettulasagne
Play

Pinaattilettulasagne

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pinaattiletuista ja jauhelihasta syntyy arjen helppo vuokaruoka.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pinaattiohukaisia
1 kpl
Sipuli
1 tl
Öljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellaa
Tuoretta basilikaa, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla sekoitellen. Siirrä toiseen astiaan.

1 kpl
Sipuli
1 tl
Öljyä
2

Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista jauheliha sekoitellen. Lisää loppuvaiheessa sipulit, vesi, liemikuutio ja pippuri. Sekoita, kunnes liemikuutio on liuennut. Anna hautua hetki. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

1 kpl
(400 g) jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa
3

Puolita tomaatit ja revi juustot paloiksi.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellaa
4

Lado puolet pinaattiohukaista uunivuokaan (noin 25 × 25 cm). Levitä puolet jauhelihasta ja puolet mozzarellasta ja tomaatinpuolikkaista päälle. Toista kerrokset.

1 kpl
(400 g) pinaattiohukaisia
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes juusto on kauniisti ruskistunut. Viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.

Tuoretta basilikaa, halutessasi

Vinkki: Mozzarellan voit vaihtaa emmentaljuustoraasteeseen.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.2.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

370

89

6,5 g

2,8 g

1,0 g

1,0 g

0,5 g

5,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (400 g) pinaattiohukaisia,

1 dl Vettä,

Lihaliemikuutio,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa,

Tuoretta basilikaa, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli