Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin nachopellin jujuna ovat rapeat perunaviipaleet

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Tätä kannattaa kokeilla: maissilastujen sijasta pellille ladotaan perunaviipaleita.

Perunanachot on resepti, joka taatusti yllättää! Vaikka rapeiden maissilastujen vaihtaminen perunaviipaleisiin ei tuntuisi houkuttelevalta, kokeile tätä ruokaa. Ohuiden, hieman paahtuneiden perunaviipaleiden maku muodostaa nimittäin mahtavan yhdistelmän papujen, salsan ja juustokastikkeen kanssa. Perunasta tehtävä nachopellin kotimainen versio on myös perinteistä nachopeltiä mehevämpi ja kosteampi.

Perunanachojen valmistamisessa suurin osa työajasta kuluu pilkkomiseen. Ensin tehdään salsa, sitten viipaloidaan perunat. Käsittele veitseä varovasti! Veitsen lisäksi erityistä huomiota kannattaa kiinnittää chilin käsittelyyn. Pese kädet kunnolla heti chilin hienontamisen jälkeen, sillä chilin polte tarttuu käsiin. Voit käyttää chilin hienontamisen aikana myös kertakäyttöisiä muovikäsineitä, jos polte arveluttaa.

Tarjoa perunanachot salsan ja juustokastikkeen kanssa – voit valuttaa kastikkeet pellille perunoiden ja paputäytteen päälle tai tarjota ne erikseen. Jos pidät tuoreesta korianterista, ripottele sitä kaikkien ainesten pinnalle.

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten perunanachot valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot