Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin nuudelisalaatilla nälkäkiukku talttuu nopeasti

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Nyt tehdään nuudeleista niin hyvää salaattia, ettei kuivia nuudeleita enää tee mieli nakertaa sellaisenaan paketista! Tällä salaatilla nälkä lähtee takuuvarmasti ja annoksesta riittää vielä seuraavallekin aterialle.

Kun nuudeleita on aina yksi paketti kuivakaapissa, yhtäkkisen nälkäkiukun saa äkkiä taltutettua.

Laita nuudelit kiehumaan paketin ohjeen mukaan ja tee niille supermaistuva marinadi aasialaisittain. Makeasta chilikastikkeesta, soijakastikkeesta ja seesamiöljystä tehty kastike imeytyy kypsiin ja kuumiin nuudeleihin sillä välin, kun pilkot muut ainekset.

Suikaloidusta porkkanasta ja kurkusta saat annokseen rousketta ja tomaateista väriä. Pannulla paistetaan kaurajauhista, ja kaikki ainekset sekoitetaan lopuksi yhdessä isossa kulhossa. Suolapähkinät ja chilikastikeella maustettu majoneesi viimeistelevät tämän ruoan.

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten rouskuva nuudelisalaatti valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot