Rouskuva nuudelisalaatti
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nuudelit sopivat myös salaattiin! Kaurajauhiksella tuunattu salaatti valmistuu nopeasti ja pitää nälän loitolla pitkään. Superherkullinen lounassalaatti saa lisämakua seesami-chilimajoneesista ja rapeista pähkinöistä.
| 250 g | (1 pkt) täysjyvänuudeleita |
| 225 g | (1 pkt) kaurajauhista (härkis) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| Seesami-chilimajoneesi | |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| Lisäksi | |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Valuta nuudelit lävikössä ja yhdistä kastikkeeseen.
- 3.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Paista kaurajauhis rapeaksi öljyssä paistinpannulla 3 minuuttia. Lisää porkkanat ja jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
- 4.
Huuhtele kurkku ja tomaatit. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset, jauhis ja porkkanat nuudeleihin.
- 5.
Sekoita seesami-chilimajoneesin ainekset kulhossa. Ripottele salaatin pinnalle suolapähkinöitä ja halutessasi seesaminsiemeniä. Valuta majoneesi raidoiksi salaatin pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Nuudelit sopivat myös salaattiin! Kaurajauhiksella tuunattu salaatti valmistuu nopeasti ja pitää nälän loitolla pitkään. Superherkullinen lounassalaatti saa lisämakua seesami-chilimajoneesista ja rapeista pähkinöistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) täysjyvänuudeleita |
| 225 g | (1 pkt) kaurajauhista (härkis) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
Kastike | |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
Seesami-chilimajoneesi | |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
Lisäksi | |
| 1 dl | suolapähkinöitä |
| (2 rkl seesaminsiemeniä) | |
Valmistus
- 1
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) täysjyvänuudeleita - 2
Purista limen mehu kulhoon. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Valuta nuudelit lävikössä ja yhdistä kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 2 rkl makeaa chilikastiketta 1 rkl seesamiöljyä 1 rkl soijakastiketta - 3
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Paista kaurajauhis rapeaksi öljyssä paistinpannulla 3 minuuttia. Lisää porkkanat ja jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 225 g (1 pkt) kaurajauhista (härkis) 1 rkl rypsiöljyä - 4
Huuhtele kurkku ja tomaatit. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Sekoita kasvikset, jauhis ja porkkanat nuudeleihin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 200 g (1 rs) helmitomaatteja - 5
Sekoita seesami-chilimajoneesin ainekset kulhossa. Ripottele salaatin pinnalle suolapähkinöitä ja halutessasi seesaminsiemeniä. Valuta majoneesi raidoiksi salaatin pinnalle tai tarjoa se erikseen.
Määrä Ainesosa 1 dl vegaanista majoneesia 2 rkl makeaa chilikastiketta 1 rkl seesamiöljyä 1 dl suolapähkinöitä (2 rkl seesaminsiemeniä)
Ravintosisältö
695
Energiaa kcal
2911
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
11,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
695
Energiaa kcal
2911
Energiaa kj
38,5 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
11,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (2 rkl seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























