Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin nerokkaat tortillaburgerit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Tortillaburgerit on hittiresepti, joka onnistuu, jos kädessä pysyy paistinlasta ja pieni veitsi. Somesta tutut burger wrap -nimellä tunnetut tortillat täytetään jauhelihalla, tuoreilla kasviksilla ja tietysti hyvillä kastikkeilla.

Tortillaburgereilla on yksi ylivoimainen ominaisuus: täytteet eivät putoile lautaselle näitä syödessä, sillä juustolla maustettu kananjauheliha paistetaan pannulla tortillalettuun kiinni.

Jauhelihatäyte jaetaan neljään osaan ja taputellaan tortillalettujen pintaan. Sitten tortillaa paistetaan kuumalla pannulla jauhelihatäyte alaspäin. Tortilla kannattaa kääntää vielä hetkeksi toisinpäin paistumaan, jotta tortillalettu rapeutuu. Silloin voit tarkistaa helposti myös jauhelihan kypsyyden.

Muut täytteet valitaan tietysti oman maun mukaan, mutta salaatti, tomaatti, majoneesi ja ketsuppi ovat aina toimiva yhdistelmä.

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten tortillaburgerit valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot