Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halstrattua Inarin siikaa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
siikafileetä
3 rkl
sokeria
4 kpl
keskikokoista punajuurta
2 rkl
voita
2 rkl
hunajaa
5 kpl
oksaa lehtipersiljaa
2 dl
öljyä
3 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
sokeria tai lakkahilloa
1 rkl
lakkoja
Marinoitu sipuli:
2–3 pientä sipulia
3–4 rkl omenaviinietikkaa
Suolaa ja pippuria
Paistettu punajuuri:
Suolaa ja mustapippuria
Lakkavinegretti:
Suolaa maun mukaan

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista siian keskiruodot ruotopihdeillä. Leikkaa huonot osat pois. Leikkaa fileet kahteen osaan. Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja halstraa siiat molemmin puolin suolatulla pannulla.

2

Kuori ja puolita sipulit. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.

3

Kuori ja kuutio punajuuri noin 2 cm kuutioiksi. Keitä kuutiota vedessä n. 5–10 min kunnes ne ovat miltei kypsiä. Siivilöi vesi. Paista punajuuria noin 5 minuuttia pannulla voissa ja hunajassa. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

4

Sekoita lakkavinegretin ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki.

5

Kokoa annos. Koristele annos erikoissalaateilla, ripottele päälle lakkavingrettiä

6

Vinkki: Voit myös jäähdyttää punajuuret ja halstratut siiat ja tarjota kylminä esim. joulupöydässä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.11.2020
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.