Juustoinen nakkiuunimunakas

arvosana4/5

(11)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kiireisen arjen pelastus on muutamasta aineksesta syntyvä uunimunakas. Kuohkea nakkimunakas saa makua juustokermasta ja värikkäistä kasviksista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
280 g(1 pkt) kuorettomia nakkeja
70 g(1 ps) babypinaattia
1 kplpieni paprika
8 kplkananmunaa
250 ml(1 prk) juustolla maustettua ruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Pilko nakit. Huuhtele pinaatit. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa paprika renkaiksi.

    MääräAinesosa
    280 g(1 pkt) kuorettomia nakkeja
    70 g(1 ps) babypinaattia
    1 kplpieni paprika
  2. 2

    Riko munat kulhoon. Vatkaa kerma joukkoon.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunaa
    250 ml(1 prk) juustolla maustettua ruokakermaa
  3. 3

    Vuoraa uunivuoka (20 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä pinaatti ja nakit vuoakaan. Kaada munaseos päälle. Asettele paprikarenkaat pinnalle.

  4. 4

    Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.

Hyvästi hävikki: Lisää munakkaaseen ylijääneet keitetyt perunat tai makaronit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
3.12.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä