Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck
Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck
Yhteistyössä

Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplgrillivartaita (á 60g) kanan koipireidestä
2 rklsambal oelek -kastiketta
1 dlvalkoista sokeria
1 dlhienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
1 dlkanalientä
1 dlsoijaa
1 dlpaahdettua suolaamatonta maapähkinää, murskattuna
1 dlmaapähkinävoita
1 1/2 dlkookoskerma
1 rklsitruunaruohoa ohuina renkaina
1/2 rklhienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
1/2 rkllimen mehu
1/2 rklkalakastiketta
1 rklpunaista chiliä ohuina renkaina
1 rklkorianterin lehtiä nypittynä
1 rklthai-basilikan lehtiä nypittynä
1 rklrapeaa sipulia
1 tlsitruunaruohoa ohuina renkaina
kana
maapähkinä-karamellikastike
maapähkinä dressing:
koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Pyöräytä kanat sambal oelekissa, ja tikuta 60g varrastikkuja.

  2. 2

    Grillaa pannulla tai uunissa kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.

  3. 3

    Glaceeraa kanavartaat n. ½ dl *maapähkinä-karamellikastikkeella.

  4. 4

    Jäähdytä.

  5. 5

    Karamellisoi sokeri laakeassa ja korkeassa kattilassa (ÄLÄ POLTA!)

  6. 6

    Kaada varovasti joukkoon liemet. Hauduttele hiljalleen.

  7. 7

    Jäähdytä ja lisää murskatut maapähkinät.

  8. 8

    Aja kutterissa tahnaksi pähkinät, kookoskerma, sitruunanruoho sekä sipuli. Lisää kookoskerman määrää tarvittaessa.

  9. 9

    Kun tahnamaista, mausta limen mehulla ja kalakastikkeella.

  10. 10

    Lisää karamellikastiketta vielä päälle n. 2 rkl.

  11. 11

    Pursota raitana päälle n. ½ dl *maapähkinä-satay dressingiä

  12. 12

    Koristele.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä