Micken voissa paistettua siikaa
Micken voissa paistettua siikaa
Yhteistyössä

Micken voissa paistettua siikaa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpalaa ruodotonta siikafileetä á 150 g
voita paistamiseen
suolaa

Parsa ja vihannekset

16 kpltankoa vihreää parsaa
2 kplporkkanoita
2 dlsokeriherneitä
voita paistamiseen
suolaa
pippuria

Hernepyree

200 gvihreitä herneitä
1/2 dlkuohukermaa
suolaa

Sinisimpukkakastike

500 gsinisimpukoita
1/2 kplfenkolia
1 kplvalkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu
1 kplkuorittu ja silputtu sipuli
2 dlomenaviiniä
1 tlmaizena-jauhoja
2 dlkuohukermaa
100 gvoita
suolaa

Keitetyt perunat ja persilja-voiseos

600 gkeitettyjä uusia perunoita
1/2 dlvettä
50 gvoita
1 dlhienonnettua persiljaa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka

    rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.

  2. 2

    Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja

    sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.

  4. 4

    Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi

    päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota

    pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes

    koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

  5. 5

    Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa.

    Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä