Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porotartar, majoneesia ja pikkelöityjä juureksia

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

250 g
poronpaistia
5 dl
vettä
40 g
ruokosokeria
6 kpl
mustapippuria
1 tl
sinapinsiemeniä
6 kpl
katajanmarjoja
5 kpl
laakerinlehtiä
3 kpl
oksaa timjamia
2 kpl
oksaa rosmariinia
200 g
juureksia
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
majoneesia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita vesi ja mausteet keskenään. Kiehauta liemi ja jäähdytä.

2

Puhdista liha ja laita jäähtyneeseen mausteliemeen maustumaan vuorokaudeksi. Kääntele paistia välillä.

3

Valmista pikkelöintiliemi. Kiehauta vesi, sokeri ja väkiviinaetikka kattilassa. Jäähdytä.

4

Leikkaa juureksista ohuita siivuja ja laita ne pikkelöitymään liemeen yön yli.

5

Ota paisti liemestä ja kuivaa liha. Paista paistinpannulla tai grillissä lihan pinnat kiinni ja jäähdytä. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.

6

Tarjoile tartar pikkelöityjen juuresten ja majoneesin kera. Koristele annos tuoreilla timjamin lehdillä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2020
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.