Pienetkin juuresten pätkät ja kasvisten kannat lisäävät makua ja kuitua leipä- ja sämpylätaikinoissa. Lisää kasvissosetta omaan tuttuun suosikkitaikinaasi tai kokeile näitä juurevia reseptejä:
Hunajainen kurpitsapataleipä
Pienetkin juuresten pätkät ja kasvisten kannat lisäävät makua ja kuitua leipä- ja sämpylätaikinoissa. Lisää kasvissosetta omaan tuttuun suosikkitaikinaasi tai kokeile näitä juurevia reseptejä:
Perinteinen porkkanakakku on klassikko, joka on kiva leipoa välillä modernisti rukiisena ja kääretortun muotoon. Myös pähkinäinen palsternakka ja makea punajuuri lisäävät kakkutaikinoiden herkullisuutta. Muista lisätä desi tai kaksi juuresraastetta myös aamiaissämpylöiden taikinaan.
Hienonna tai viipaloi jääkaappiin jääneet kypsät ja raa'at kasvikset piirakoiden tai pasteijoiden täytteisiin. Jos kasvikset tuntuvat kovin kosteilta, voit paahtaa niitä hetken pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa ennen kuin sekoitat ne muuhun täytteeseen.
Herkuttele keksit ja croissantit vaihteeksi vihanneshillon kanssa tai pyöräytä kasviksilla kevennettyä hilloa pullan kierteisiin. Vaihda voi tai margariini itse tehtyyn levitteeseen, jonka pääosassa on kasvistahna.