Perunalimppu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunalimppu

???
Kappaleita
2
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Jauhoista perunaa, esim. rosamunda
4 dl
Maitoa
3/4 dl
Siirappia
1/2 dl
Kaljamaltaita
2 tl
Suolaa
1 tl
Aniksen siemeniä
1/2 tl
Fenkolin siemeniä
7 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
8 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä

Näin teet

1

Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 18.9.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja437 g873 g
Proteiinia63 g125 g
Rasvaa12 g23 g
Kuituja41 g81 g
Energiaa kj9265 18529
Energiaa kcal2213 4426

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Kaljamaltaita

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Aniksen siemeniä

  • 0,5 tl Fenkolin siemeniä

  • 1 pussi Kuivahiivaa

  • 2 rkl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja437 g873 g
Proteiinia63 g125 g
Rasvaa12 g23 g
Kuituja41 g81 g
Energiaa kj9265 18529
Energiaa kcal2213 4426

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Kaljamaltaita

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Aniksen siemeniä

  • 0,5 tl Fenkolin siemeniä

  • 1 pussi Kuivahiivaa

  • 2 rkl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.