Perunalimppu

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgjauhoista perunaa, esim. rosamunda
4 dlmaitoa
3/4 dlsiirappia
1/2 dlkaljamaltaita
2 tlsuolaa
1 tlaniksen siemeniä
1/2 tlfenkolin siemeniä
7 dlkarkeita täysjyväruisjauhoja
1 kplkuivahiivaa
8 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

2 rklsiirappia
2 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Kaljamaltaita, 2 tl Suolaa, 1 tl Aniksen siemeniä, 0,5 tl Fenkolin siemeniä, 1 pussi Kuivahiivaa, 2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
5.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä