Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunalimppu

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

1 kg
Jauhoista perunaa, esim. rosamunda
4 dl
Maitoa
3/4 dl
Siirappia
1/2 dl
Kaljamaltaita
2 tl
Suolaa
1 tl
Aniksen siemeniä
1/2 tl
Fenkolin siemeniä
7 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
8 dl
Vehnäjauhoja

Voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2213

9265

11,5 g

3,0 g

436,5 g

72,5 g

40,5 g

62,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Kaljamaltaita,

2 tl Suolaa,

1 tl Aniksen siemeniä,

0,5 tl Fenkolin siemeniä,

1 pussi Kuivahiivaa,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli