Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
9265
2213
11,5 g
3,0 g
436,5 g
72,5 g
40,5 g
62,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Kaljamaltaita,
2 tl Suolaa,
1 tl Aniksen siemeniä,
0,5 tl Fenkolin siemeniä,
1 pussi Kuivahiivaa,
2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli