Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai survimella. Sekoita joukkoon maito, siirappi ja maltaat. Mausta suolalla ja rouhituilla siemenillä. Sekoita ruisjauhojen joukkoon kuivahiiva ja sekoita kädenlämpöiseen taikinaan. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen niin, että taikinasta tulee kiinteän napakka. Kohota taikinaa peitettynä tunnin ajan lämpimässä. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja muotoile siitä kaksi leipää. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi. Paista leivät 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2213
9265
11,5 g
3,0 g
436,5 g
72,5 g
40,5 g
62,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Kaljamaltaita,
2 tl Suolaa,
1 tl Aniksen siemeniä,
0,5 tl Fenkolin siemeniä,
1 pussi Kuivahiivaa,
2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli