Cashew-paprikatahna - Yhteishyvä

Cashew-paprikatahna

Cashew-paprikatahna
Annokset
7
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Erilaiset tahnat sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile paprikatahnaa leivän päällä, voileipäkakun täytteenä tai dippikastikkeena.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Punaista paprikaa
100 g
Cashewpähkinöitä
8 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.

Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g43 g
Proteiinia4 g26 g
Rasvaa12 g85 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj638 4469
Energiaa kcal153 1068

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g43 g
Proteiinia4 g26 g
Rasvaa12 g85 g
Kuituja2 g14 g
Energiaa kj638 4469
Energiaa kcal153 1068

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.