Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.
Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
153
638
12,1 g
2,0 g
6,1 g
4,1 g
2,0 g
3,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli