Cashew-paprikatahna
60 min

Nappaa talteen!
Erilaiset tahnat sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile paprikatahnaa leivän päällä, voileipäkakun täytteenä tai dippikastikkeena.
| 2 kpl | punaista paprikaa |
| 100 g | cashewpähkinöitä |
| 8 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.
Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.
Erilaiset tahnat sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile paprikatahnaa leivän päällä, voileipäkakun täytteenä tai dippikastikkeena.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | punaista paprikaa |
| 100 g | cashewpähkinöitä |
| 8 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 2 rkl | hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.
Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.
Ravintosisältö
153
Energiaa kcal
639
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
4,1 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
153
Energiaa kcal
639
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
4,1 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












