Cashew-paprikatahna

arvosana4/5

(1)arvio
7 Annosta

60 min

Erilaiset tahnat sopivat levitteiksi, dipeiksi sekä mehevöittämään ruokaa. Kokeile paprikatahnaa leivän päällä, voileipäkakun täytteenä tai dippikastikkeena.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpunaista paprikaa
100 gcashewpähkinöitä
8 kplaurinkokuivattua tomaattia
2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa
1 rklsitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat ja paahda ne vuoassa kokonaisina 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20–25 minuuttia. Käännä paprikoita aina kun pinta on tummunut kunnolla. Sulje paahtuneet paprikat pakastepussiin ja anna jäähtyä. Poista paprikoista kuoret veitsenkärjellä vetäen. Halkaise paprikat ja valuta sisällä oleva neste monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää koneeseen pähkinät ja aja tahnaksi. Poista paprikoista siemenet ja kanta. Lisää paprikat, tomaatit, hienonnetut yrtit, sitruunamehu ja mausteet koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Notkista öljyllä.

    Vinkki: Paprikatahna sopii leivän levitteeksi, voileipäkakun täytteeksi ja dippikastikkeksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä