Punajuurigrissinit | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuurigrissinit

Punajuurigrissinit
Kappaleita
20
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Italialaiset leipätikut eli grissinit saavat uutta väriä ja makua punajuuresta. Sämpyläjauhot tuovat mukavaa rouheisuutta taikinaan. Ripaus sormisuolaa viimeistelee herkulliset leipätangot. Tarjoa pinkit grissinit hummuksen ja tsatsikin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINAJUURI

100 g
(1 kpl) punajuurta
2 dl
vettä
2 tl
(½ ps) kuivahiivaa
1 rkl
hunajaa
1 1/2 dl
sämpyläjauhoja

TAIKINAN LOPUT AINEKSET

3/4 tl
suolaa
4 - 5 dl
sämpyläjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

PINNALLE

1 1/2 tl
sormisuolaa

Vinkki: Keltaiset grissinit saat korvaamalla punajuuren porkkanaraasteella. Voit myös pyöritellä tangot siemenissä tai kuivatuissa yrteissä.

Vinkki: Leipätikut maistuvat myös ilmakuivattuun kinkkuun kiedottuina salaatin tai höyryävän keiton seurana.

Näin teet

1

Pese ja kuori punajuuri. Raasta hienoksi raasteeksi.

100 g
(1 kpl) punajuurta
2

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 astetta) ja siirrä kulhoon. Liuota hiiva ja hunaja veteen. Sekoita joukkoon 1,5 dl vehnäjauhoja ja punajuuriraaste. Peitä kulho lautasella ja siirrä kohoamaan lämpimään (esimerkiksi kuumaan veteen altaaseen) 15 minuutiksi.

1 rkl
hunajaa
2 tl
(½ ps) kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 1/2 dl
sämpyläjauhoja
3

Kun juuri kuplii, sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot käsin vaivaten. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Voit aloittaa leipomisen heti.

3/4 tl
suolaa
4 - 5 dl
sämpyläjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
4

Leivo taikinasta tanko jauhotetulla alustalla. Jaa tanko 20 yhtä suureen osaan ja pyörittele palat ohuiksi noin 25 cm:n pituisiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

5

Voitele tangot kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä.

1 1/2 tl
sormisuolaa
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj307 6130
Energiaa kcal73 1464
Rasvaa1.7 g34.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.1 g3.0 g
Hiilihydraatteja11.8 g235.0 g
Sokereita1.2 g24.0 g
Kuituja1.1 g23.0 g
Proteiinia2.0 g41.0 g
Suolaa0.7 g14.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl (½ ps) kuivahiivaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj307 6130
Energiaa kcal73 1464
Rasvaa1.7 g34.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.1 g3.0 g
Hiilihydraatteja11.8 g235.0 g
Sokereita1.2 g24.0 g
Kuituja1.1 g23.0 g
Proteiinia2.0 g41.0 g
Suolaa0.7 g14.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl (½ ps) kuivahiivaa

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.