Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisempanadat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Empanadat valmistuvat kätevästi valmiista piirakkataikinasta. Täytä kasvisempanadat ruokaisalla nyhtökauralla ja raikkailla satokauden kasviksilla.

Ainekset

Ainekset

800 g
(2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Kotimaista)

Täyte

1 kpl
pieni sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(100 g) kesäkurpitsaa
1 kpl
pieni suippopaprika
1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
oreganoa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 1/2 rkl
limenmehua
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 kpl
ruukku korianteria hienonnettuna
240 g
(1 pkt) nyhtökaura tomaattia

Halutessasi

125 g
(1 prk) Koskenlaskija Ruoka & dippi, jalopeno-cheddar

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

800 g
(2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Kotimaista)
2

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon mausteet, limenmehu ja tomaattipyree. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon korianteri ja nyhtökaura.

1 kpl
pieni sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(100 g) kesäkurpitsaa
1 kpl
pieni suippopaprika
1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
oreganoa
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 1/2 rkl
limenmehua
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
1 kpl
ruukku korianteria hienonnettuna
240 g
(1 pkt) nyhtökaura tomaattia
3

Kauli taikina työpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (halkaisija 10 cm).

4

Jaa täytettä noin ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta empanadat leivinpaperin päälle pellille.

5

Paista 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä esimerkiksi juustodipin kanssa.

125 g
(1 prk) Koskenlaskija Ruoka & dippi, jalopeno-cheddar

Hävikkivinkki: Mikäli täytettä jää yli, paahda sitä 200-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Sujauta esimerkiksi munakkaaseen tai ripottele sosekeiton päälle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.7.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

44

186

2,0 g

0,8 g

1,7 g

0,8 g

0,5 g

4,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

800 g (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim, Kotimaista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli