Kasvisempanadat
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Empanadat valmistuvat kätevästi valmiista piirakkataikinasta. Täytä kasvisempanadat ruokaisalla nyhtökauralla ja raikkailla satokauden kasviksilla.
| Ainekset | |
|---|---|
| 800 g | (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. kotimaista) |
| Täyte | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | (100 g) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | pieni suippopaprika |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 rkl | limenmehua |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | ruukku korianteria hienonnettuna |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökaura tomaattia |
| Halutessasi | |
| 125 g | (1 prk) koskenlaskija ruoka & dippi, jalopeno-cheddar |
- 1.
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon mausteet, limenmehu ja tomaattipyree. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon korianteri ja nyhtökaura.
- 3.
Kauli taikina työpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (halkaisija 10 cm).
- 4.
Jaa täytettä noin ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta empanadat leivinpaperin päälle pellille.
- 5.
Paista 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä esimerkiksi juustodipin kanssa.
Kasvisempanadat
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Empanadat valmistuvat kätevästi valmiista piirakkataikinasta. Täytä kasvisempanadat ruokaisalla nyhtökauralla ja raikkailla satokauden kasviksilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 800 g | (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. kotimaista) |
Täyte | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | (100 g) kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | pieni suippopaprika |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 1/2 rkl | limenmehua |
| 70 g | (1 prk) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | ruukku korianteria hienonnettuna |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökaura tomaattia |
Halutessasi | |
| 125 g | (1 prk) koskenlaskija ruoka & dippi, jalopeno-cheddar |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 800 g (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. kotimaista) - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon mausteet, limenmehu ja tomaattipyree. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon korianteri ja nyhtökaura.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl (100 g) kesäkurpitsaa 1 kpl pieni suippopaprika 1/2 rkl rypsiöljyä 1 tl oreganoa 1 tl savupaprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 1/2 rkl limenmehua 70 g (1 prk) tomaattipyreetä 1 kpl ruukku korianteria hienonnettuna 240 g (1 pkt) nyhtökaura tomaattia - 3
Kauli taikina työpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (halkaisija 10 cm).
- 4
Jaa täytettä noin ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta empanadat leivinpaperin päälle pellille.
- 5
Paista 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä esimerkiksi juustodipin kanssa.
Määrä Ainesosa 125 g (1 prk) koskenlaskija ruoka & dippi, jalopeno-cheddar
Hävikkivinkki: Mikäli täytettä jää yli, paahda sitä 200-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Sujauta esimerkiksi munakkaaseen tai ripottele sosekeiton päälle.
Ravintosisältö
45
Energiaa kcal
188
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
45
Energiaa kcal
188
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 800 g (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























