Kasvisempanadat

arvosana4/5

(1)arvio
24 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Empanadat valmistuvat kätevästi valmiista piirakkataikinasta. Täytä kasvisempanadat ruokaisalla nyhtökauralla ja raikkailla satokauden kasviksilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Ainekset

800 g(2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. kotimaista)

Täyte

1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kpl(100 g) kesäkurpitsaa
1 kplpieni suippopaprika
1/2 rklrypsiöljyä
1 tloreganoa
1 tlsavupaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 1/2 rkllimenmehua
70 g(1 prk) tomaattipyreetä
1 kplruukku korianteria hienonnettuna
240 g(1 pkt) nyhtökaura tomaattia

Halutessasi

125 g(1 prk) koskenlaskija ruoka & dippi, jalopeno-cheddar

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    800 g(2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. kotimaista)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon mausteet, limenmehu ja tomaattipyree. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon korianteri ja nyhtökaura.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kpl(100 g) kesäkurpitsaa
    1 kplpieni suippopaprika
    1/2 rklrypsiöljyä
    1 tloreganoa
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 1/2 rkllimenmehua
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
    1 kplruukku korianteria hienonnettuna
    240 g(1 pkt) nyhtökaura tomaattia
  3. 3

    Kauli taikina työpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (halkaisija 10 cm).

  4. 4

    Jaa täytettä noin ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta empanadat leivinpaperin päälle pellille.

  5. 5

    Paista 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä esimerkiksi juustodipin kanssa.

    MääräAinesosa
    125 g(1 prk) koskenlaskija ruoka & dippi, jalopeno-cheddar

Hävikkivinkki: Mikäli täytettä jää yli, paahda sitä 200-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Sujauta esimerkiksi munakkaaseen tai ripottele sosekeiton päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 800 g (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Kotimaista).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä