Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele kasvikset. Poista kesäkurpitsan kanta ja raasta kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon mausteet, limenmehu ja tomaattipyree. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon korianteri ja nyhtökaura.
Kauli taikina työpöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ympyröitä muotin tai esimerkiksi mukin avulla (halkaisija 10 cm).
Jaa täytettä noin ruokalusikallinen ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta empanadat leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneinä esimerkiksi juustodipin kanssa.
Hävikkivinkki: Mikäli täytettä jää yli, paahda sitä 200-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Sujauta esimerkiksi munakkaaseen tai ripottele sosekeiton päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
44
186
2,0 g
0,8 g
1,7 g
0,8 g
0,5 g
4,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
800 g (2 pkt) suolaista piirakkataikinaa, pakaste (esim, Kotimaista).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli