Naurisleipäset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Naurisleipäset

Naurisleipäset

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Etelä-Pohjanmaan perinneleipä on parhaimmillaan syksyllä, kun nauriit ovat meheviä ja tuoreita. Käytä taikinaan sekä nauriit että niiden keitinliemi.

Ainekset

800 g
Nauriita
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1/4 kpl
(à 50 g) hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
5 dl
Ohrajauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1
  • Kuori ja paloittele nauriit. Laita palat kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että nauriit juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes nauriit ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen. Survo nauriit ilman nestettä. Anna soseen ja keitinveden jäähtyä kädenlämpöiseksi.
800 g
Nauriita
2
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen keitinveteen. Sekoita naurissose ja suola joukkoon. Yhdistä jauhot toisessa kulhossa. Alusta jauhoseosta taikinaan, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä pehmeää.

  • Taputtele taikinasta leivinpaperille pellille pyöreitä, noin 1 ½ cm:n paksuisia leipäsiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Tarjoa leivät voin tai margariinin kanssa.

5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
1/4 kpl
(à 50 g) hiivaa
5 dl
Ohrajauhoja
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1342

321

1,8 g

0,3 g

61,4 g

4,2 g

8,5 g

9,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl (¾ tl) suolaa,

0,25 pakettia (à 50 g) hiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli