Naurisleipäset - Yhteishyvä

Naurisleipäset

Etelä-Pohjanmaan perinneleipä on parhaimmillaan syksyllä, kun nauriit ovat meheviä ja tuoreita. Käytä taikinaan sekä nauriit että niiden keitinliemi.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Nauriita
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
1/4 kpl
(à 50 g) hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
5 dl
Ohrajauhoja

Näin teet

1
  • Kuori ja paloittele nauriit. Laita palat kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että nauriit juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes nauriit ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen. Survo nauriit ilman nestettä. Anna soseen ja keitinveden jäähtyä kädenlämpöiseksi.
800 g
Nauriita
2
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen keitinveteen. Sekoita naurissose ja suola joukkoon. Yhdistä jauhot toisessa kulhossa. Alusta jauhoseosta taikinaan, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä pehmeää.

  • Taputtele taikinasta leivinpaperille pellille pyöreitä, noin 1 ½ cm:n paksuisia leipäsiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  • Tarjoa leivät voin tai margariinin kanssa.

5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
1/4 kpl
(à 50 g) hiivaa
5 dl
Ohrajauhoja
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja61 g614 g
Proteiinia10 g95 g
Rasvaa2 g18 g
Kuituja9 g85 g
Energiaa kj1342 13419
Energiaa kcal321 3205

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

  • 0,25 pakettia (à 50 g) hiivaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja61 g614 g
Proteiinia10 g95 g
Rasvaa2 g18 g
Kuituja9 g85 g
Energiaa kj1342 13419
Energiaa kcal321 3205

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 tl (¾ tl) suolaa

  • 0,25 pakettia (à 50 g) hiivaa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.