
Naurisleipäset
Ainekset
Valmistus
Kuori ja paloittele nauriit. Laita palat kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että nauriit juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes nauriit ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen. Survo nauriit ilman nestettä. Anna soseen ja keitinveden jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen keitinveteen. Sekoita naurissose ja suola joukkoon. Yhdistä jauhot toisessa kulhossa. Alusta jauhoseosta taikinaan, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä pehmeää.
Taputtele taikinasta leivinpaperille pellille pyöreitä, noin 1 ½ cm:n paksuisia leipäsiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa leivät voin tai margariinin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
321
1346
1,8 g
0,3 g
61,4 g
4,2 g
8,6 g
9,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli