Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Naurisleipäset

Naurisleipäset

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Etelä-Pohjanmaan perinneleipä eli naurisleipä on parhaimmillaan syksyllä, kun nauriit ovat meheviä ja tuoreita. Käytä taikinaan sekä nauriit että niiden keitinliemi.

Ainekset

800 g
Nauriita
3/4 tl
suolaa
1/4 kpl
(12,5 g, à 50 g) hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
5 dl
Ohrajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele nauriit. Laita palat kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että nauriit juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes nauriit ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen. Survo nauriit ilman nestettä. Anna soseen ja keitinveden jäähtyä kädenlämpöiseksi.

800 g
Nauriita
2

Liuota hiiva kädenlämpöiseen keitinveteen. Sekoita naurissose ja suola joukkoon. Yhdistä jauhot toisessa kulhossa. Alusta jauhoseosta taikinaan, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä pehmeää.

5 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Ruisjauhoja
1/4 kpl
(12,5 g, à 50 g) hiivaa
5 dl
Ohrajauhoja
3/4 tl
suolaa
3

Taputtele taikinasta leivinpaperille pellille pyöreitä, noin 1 ½ cm:n paksuisia leipäsiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa leivät voin tai margariinin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.8.2018
|
Muokattu: 17.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1346

1,8 g

0,3 g

61,4 g

4,2 g

8,6 g

9,7 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli