Red Velvet -kakku - Yhteishyvä

Red Velvet -kakku

Red Velvet -kakku punajuuresta
Annokset
12
Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Punajuuria
200 g
Margariinia tai voita
4 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa
75 g
Saksanpähkinöitä tai manteleita

KUORRUTUS

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
25 g
Saksanpähkinöitä

Näin teet

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja44 g533 g
Proteiinia8 g94 g
Rasvaa30 g357 g
Kuituja2 g27 g
Energiaa kj2010 24116
Energiaa kcal480 5761

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Fariinisokeria

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

  • 1 tl Inkivääriä

  • 0,5 tl Kardemummaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja44 g533 g
Proteiinia8 g94 g
Rasvaa30 g357 g
Kuituja2 g27 g
Energiaa kj2010 24116
Energiaa kcal480 5761

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Fariinisokeria

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 tl Kanelia

  • 1 tl Inkivääriä

  • 0,5 tl Kardemummaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.