Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
480
2010
29,8 g
15,4 g
44,4 g
24,7 g
2,3 g
7,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Fariinisokeria,
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kanelia,
1 tl Inkivääriä,
0,5 tl Kardemummaa,
1 - 2 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli