Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Red Velvet -kakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Ainekset

300 g
Punajuuria
200 g
Margariinia tai voita
4 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa
75 g
Saksanpähkinöitä tai manteleita

Kuorrutus

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
25 g
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

480

2010

29,8 g

15,4 g

44,4 g

24,7 g

2,3 g

7,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Fariinisokeria,

2 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

0,5 tl Kardemummaa,

1 - 2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli