Red Velvet -kakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Red Velvet -kakku punajuuresta

Red Velvet -kakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Punajuurikakku on porkkanakakun muunnos. Jos haluat kuorrutetta myös kakun täytteeksi, tuplaa kuorrutteen määrä.

Ainekset

300 g
Punajuuria
200 g
Margariinia tai voita
4 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Inkivääriä
1/2 tl
Kardemummaa
75 g
Saksanpähkinöitä tai manteleita

kuorrutus

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
25 g
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2010

480

29,8 g

15,4 g

44,4 g

24,7 g

2,3 g

7,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Fariinisokeria,

2 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

2 tl Kanelia,

1 tl Inkivääriä,

0,5 tl Kardemummaa,

1 - 2 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli