Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 22 cm). Peitä pohja leivinpaperilla. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Kuori ja raasta hienolla terällä. Sulata rasva. Hienonna pähkinät. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan punajuuriraasteen, rasvan ja pähkinöiden kanssa. Kaada vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet vatkaimella. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku ja koristele pähkinöillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2010
480
29,8 g
15,4 g
44,4 g
24,7 g
2,3 g
7,8 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Fariinisokeria,
2 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Kanelia,
1 tl Inkivääriä,
0,5 tl Kardemummaa,
1 - 2 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli