Vaivaamattomat juuressämpylät - Yhteishyvä

Vaivaamattomat juuressämpylät

???
Kappaleita
10
Valmistusaika
15 min
Sekoita taikina illalla jääkaappiin, lusikoi aamulla pellille ja paista.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Porkkana- tai punajuuriraastetta
5 dl
Haaleaa vettä
1/4 tl
(1/4 tl) palaa tuorehiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Graham- tai ruisjauhoja
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja

PINNALLE

3 rkl
Kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Näin teet

1

Raasta juurekset. Murenna hiiva veteen. Lisää juuresraaste, suola, kaurahiutaleet, graham- tai ruisjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee puuromaisen kosteaa. Sekoita reippaasti, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho kelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kahden lusikan avulla isoja kokkareita pellille. Painele siemeniä sämpylöiden pintaan. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Vinkki: Sekoita välillä sämpylätaikinaan raastettua palsternakkaa tai kurpitsaa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g408 g
Proteiinia8 g75 g
Rasvaa3 g29 g
Kuituja3 g29 g
Energiaa kj952 9524
Energiaa kcal228 2275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Porkkana- tai punajuuriraastetta

  • 5 dl Haaleaa vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) palaa tuorehiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g408 g
Proteiinia8 g75 g
Rasvaa3 g29 g
Kuituja3 g29 g
Energiaa kj952 9524
Energiaa kcal228 2275

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Porkkana- tai punajuuriraastetta

  • 5 dl Haaleaa vettä

  • 0,25 tl (1/4 tl) palaa tuorehiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.