Vaivaamattomat juuressämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vaivaamattomat juuressämpylät

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Sekoita taikina illalla jääkaappiin, lusikoi aamulla pellille ja paista.

Ainekset

2 dl
Porkkana- tai punajuuriraastetta
5 dl
Haaleaa vettä
1/4 tl
(1/4 tl) palaa tuorehiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Graham- tai ruisjauhoja
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja

pinnalle

3 rkl
Kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Raasta juurekset. Murenna hiiva veteen. Lisää juuresraaste, suola, kaurahiutaleet, graham- tai ruisjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee puuromaisen kosteaa. Sekoita reippaasti, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho kelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kahden lusikan avulla isoja kokkareita pellille. Painele siemeniä sämpylöiden pintaan. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Vinkki: Sekoita välillä sämpylätaikinaan raastettua palsternakkaa tai kurpitsaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

952

228

2,9 g

0,4 g

40,8 g

0,8 g

2,9 g

7,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Porkkana- tai punajuuriraastetta,

5 dl Haaleaa vettä,

0,25 tl (1/4 tl) palaa tuorehiivaa,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli