Raasta juurekset. Murenna hiiva veteen. Lisää juuresraaste, suola, kaurahiutaleet, graham- tai ruisjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee puuromaisen kosteaa. Sekoita reippaasti, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä kulho kelmulla ja pyyhkeellä. Anna taikinan kohota jääkaapissa noin 12 tuntia.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Peitä pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta kahden lusikan avulla isoja kokkareita pellille. Painele siemeniä sämpylöiden pintaan. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
Vinkki: Sekoita välillä sämpylätaikinaan raastettua palsternakkaa tai kurpitsaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
228
952
2,9 g
0,4 g
40,8 g
0,8 g
2,9 g
7,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Porkkana- tai punajuuriraastetta,
5 dl Haaleaa vettä,
0,25 tl (1/4 tl) palaa tuorehiivaa,
1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli