Perunarieskat

arvosana5/5

(3)arviota
10 Kappaletta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa, joka valmistuu helposti sekoittamalla. Nautiskele perunarieskat uunituoreina ilta- tai välipalana.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(5 dl) perunamuusia
2 kplkananmunaa
2 1/2 dlohrajauhoja
2 dlvehnäjauhoja
1/2 - 1 tlsuolaa (tarvittaessa)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi, munat ja jauhot. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan tarve riippuu perunamuusin suolaisuudesta.

    MääräAinesosa
    400 g(5 dl) perunamuusia
    2 kplkananmunaa
    2 1/2 dlohrajauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 - 1 tlsuolaa (tarvittaessa)
  2. 2

    Taputtele taikina jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Taikina saa olla melko pehmeää. Ohenna jämäkkä taikina tarvittaessa tilkalla maitoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä