Perunarieskat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunarieskat

Perunarieskat

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa. Nopeasti valmistuvat perunarieskat maistuvat ilta- tai välipalana.

Ainekset

400 g
(5 dl) perunamuusia
2 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
ohrajauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 - 1 tl
suolaa (tarvittaessa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi, munat ja jauhot. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan tarve riippuu perunamuusin suolaisuudesta.

400 g
(5 dl) perunamuusia
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
ohrajauhoja
1/2 - 1 tl
suolaa (tarvittaessa)
2

Taputtele taikina jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Taikina saa olla melko pehmeää. Ohenna jämäkkä taikina tarvittaessa tilkalla maitoa.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

592

141

2,5 g

0,5 g

23,5 g

0,7 g

1,8 g

4,8 g

0,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli