Perunarieskat
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa, joka valmistuu helposti sekoittamalla. Nautiskele perunarieskat uunituoreina ilta- tai välipalana.
| 400 g | (5 dl) perunamuusia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | ohrajauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 - 1 tl | suolaa (tarvittaessa) |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi, munat ja jauhot. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan tarve riippuu perunamuusin suolaisuudesta.
- 2.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Hyödynnä tähteeksi jäänyt perunamuusi rieskataikinassa, joka valmistuu helposti sekoittamalla. Nautiskele perunarieskat uunituoreina ilta- tai välipalana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (5 dl) perunamuusia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | ohrajauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 - 1 tl | suolaa (tarvittaessa) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita perunamuusi, munat ja jauhot. Lisää suolaa tarvittaessa. Suolan tarve riippuu perunamuusin suolaisuudesta.
Määrä Ainesosa 400 g (5 dl) perunamuusia 2 kpl kananmunaa 2 1/2 dl ohrajauhoja 2 dl vehnäjauhoja 1/2 - 1 tl suolaa (tarvittaessa) - 2
Taputtele taikina jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi leivinpaperin päälle pellille. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Vinkki: Taikina saa olla melko pehmeää. Ohenna jämäkkä taikina tarvittaessa tilkalla maitoa.
Ravintosisältö
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























