Bataattisämpylät - Yhteishyvä

Bataattisämpylät

???
Kappaleita
14
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Bataattia
3 dl
Maitoa
1/2 kpl
Kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
3 dl
Kaurahiutaleita
6 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

PÄÄLLE:

Maitoa tai vettä
1 dl
Kauraleseitä

Näin teet

1

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi). Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa