Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattisämpylät

Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta

Ainekset

300 g
Bataattia
3 dl
Maitoa
1/2 kpl
Kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
3 dl
Kaurahiutaleita
6 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle:

Maitoa tai vettä
1 dl
Kauraleseitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi). Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.