Kasvispiiraat

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Rahkavoitaikina

250 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 kpl(250 g) maitorahkaa

Täyte

1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1 kplporkkana
1 kplpalsternakka
1/2 tlkurkumaa
1 tljuustokuminaa
1 kplkananmuna
1 dljuustoraastetta
1 kplkananmuna voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Nypi ensin rasva ja jauhot sekaisin. Lisää lopuksi maitorahka. Anna taikinan kovettua kylmässä ennen kaulitsemista.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka hienoksi. Lisää raasteet mausteiden kanssa pannulle ja anna niiden pehmentyä noin 5 minuuttia. Siirrä kasvismassa kulhoon. Lisää jäähtyneen kasviseoksen joukkoon kananmuna ja juustoraaste.Pehmitä kovettunutta taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä pasteijamuotilla ympyröitä. Nosta jokaiselle pasteijalle täytettä ja taita puolikuun muotoisiksi. Painele reunat hyvin kiinni, esim. haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä