Juuresrieskat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Käytä taikinaan aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat ja juurekset. Kuumenna ne vesitilkassa ja soseuta.

Ainekset

MääräAinesosa
50 gvoita
1 dlkaurahiutaleita
1 dlkermaviiliä
1 1/2 dlperunasosetta
1 1/2 dlporkkanasosetta
1/2 tlsuolaa
4 dlhiivaleipäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet ja kermaviili. Anna turvota hetki.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 dlkaurahiutaleita
    1 dlkermaviiliä
  2. 2

    Sekoita joukkoon peruna- ja porkkanasoseet, suola, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi taikinaan voi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlperunasosetta
    1 1/2 dlporkkanasosetta
    1/2 tlsuolaa
    4 dlhiivaleipäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Jaa taikina paloiksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja painele taikina litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl perunasosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä