Juuresrieskat - Yhteishyvä

Juuresrieskat

???
Kappaleita
10
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Käytä taikinaan aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat ja juurekset. Kuumenna ne vesitilkassa ja soseuta.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Survottua perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa
1 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Hiivaleipäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
50 g
Voita

Näin teet

1

Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet ja kermaviili. Anna turvota hetki. Lisää jäähtynyt juures-perunasurvos, suola ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita lopuksi taikinaan voi. Jaa taikina paloiksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja painele taikina litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata hiiva leipäjauhot ohrajauhoilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g198 g
Proteiinia4 g41 g
Rasvaa6 g62 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj656 6556
Energiaa kcal157 1566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Leivinjauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g198 g
Proteiinia4 g41 g
Rasvaa6 g62 g
Kuituja2 g23 g
Energiaa kj656 6556
Energiaa kcal157 1566

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Leivinjauhetta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.