Juuresrieskat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juuresrieskat

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Käytä taikinaan aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat ja juurekset. Kuumenna ne vesitilkassa ja soseuta.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Survottua perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa
1 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Hiivaleipäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
50 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet ja kermaviili. Anna turvota hetki. Lisää jäähtynyt juures-perunasurvos, suola ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita lopuksi taikinaan voi. Jaa taikina paloiksi leivinpaperin päälle. Ripottele päälle vähän jauhoja ja painele taikina litteiksi rieskoiksi. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata hiiva leipäjauhot ohrajauhoilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 27.10.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

656

157

6,2 g

3,6 g

19,8 g

2,3 g

2,3 g

4,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli