Juuresgalette

arvosana3/5

(3)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullisen värikäs juuresgalette täytetään porkkanoilla, punajuurilla, fetajuustolla ja yrteillä. Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/2 dlöljyä
3/4 tlsuolaa
1 dlvettä

Täyte

2 kplporkkanaa
2 kplpientä punajuurta
1 rklöljyä
ripaus suolaa
1 dlranskankermaa
150 gfetajuustoa
1 tloreganoa
persiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    2 kplpientä punajuurta
    1 rklöljyä
    ripaus suolaa
  2. 2

    Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlruisjauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/2 dlöljyä
    1 dlvettä
  3. 3

    Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

    MääräAinesosa
    1 dlranskankermaa
    150 gfetajuustoa
    1 tloreganoa
  4. 4

    Viimeistele galette persiljalla.

    MääräAinesosa
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä