Juuresgalette | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juuresgalette

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Öljyä
4/5 tl
(3/4 tl) suolaa
1 dl
Vettä

täyte

2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Pientä punajuurta
1 rkl
Öljyä
Suolaa
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Murennettua fetajuustoa
1 tl
Oreganoa tai timjamia
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Silppua pinnalle persiljaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1750

418

25,0 g

7,5 g

37,0 g

5,5 g

4,8 g

8,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,8 tl (3/4 tl) suolaa,

1 dl Vettä,

Suolaa,

1 tl Oreganoa tai timjamia,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli