Juuresgalette
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullisen värikäs juuresgalette täytetään porkkanoilla, punajuurilla, fetajuustolla ja yrteillä. Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | pientä punajuurta |
| 1 rkl | öljyä |
| ripaus suolaa | |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 1 tl | oreganoa |
| persiljaa | |
- 1.
Kuori ja leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.
- 2.
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.
- 3.
Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
- 4.
Viimeistele galette persiljalla.
Juuresgalette
arvosana3/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Herkullisen värikäs juuresgalette täytetään porkkanoilla, punajuurilla, fetajuustolla ja yrteillä. Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 dl | vettä |
Täyte | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | pientä punajuurta |
| 1 rkl | öljyä |
| ripaus suolaa | |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 150 g | fetajuustoa |
| 1 tl | oreganoa |
| persiljaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 2 kpl pientä punajuurta 1 rkl öljyä ripaus suolaa - 2
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 1 dl ruisjauhoja 3/4 tl suolaa 1/2 dl öljyä 1 dl vettä - 3
Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Määrä Ainesosa 1 dl ranskankermaa 150 g fetajuustoa 1 tl oreganoa - 4
Viimeistele galette persiljalla.
Määrä Ainesosa persiljaa
Ravintosisältö
235
Energiaa kcal
984
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
235
Energiaa kcal
984
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























