Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresgalette

Juuresgalette

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Herkullisen värikäs juuresgalette täytetään porkkanoilla, punajuurilla, fetajuustolla ja yrteillä. Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.

Ainekset

2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Öljyä
3/4 tl
suolaa
1 dl
Vettä

täyte

2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Pientä punajuurta
1 rkl
Öljyä
Suolaa
1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Murennettua fetajuustoa
1 tl
Oreganoa tai timjamia
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.

2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Pientä punajuurta
1 rkl
Öljyä
Suolaa
2

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi.

2 dl
Vehnäjauhoja
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
Öljyä
1 dl
Vettä
1 dl
Ruisjauhoja
3

Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

1 dl
Ranskankermaa
1 dl
Murennettua fetajuustoa
1 tl
Oreganoa tai timjamia
4

Silppua pinnalle persiljaa.

Persiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.9.2016
Muokattu: 27.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

875

12,5 g

3,8 g

18,5 g

2,8 g

2,4 g

4,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl suolaa,

1 dl Vettä,

Suolaa,

1 tl Oreganoa tai timjamia,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli