Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä suolalla maustetussa, puolessa litrassa vettä kypsiksi. Soseuta palsternakat keitinvesineen hienoksi sauvasekoittimella. Liuota hiiva lämpimään (42 asteiseen) soseeseen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet. Lisää myös suurin osa jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla tai vedellä ja paista 15 minuuttia uunin keskitasossa. Jäähdytä ritilän päällä.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.