Palsternakkasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Palsternakkasämpylät

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta

Ainekset

200 g
Palsternakkaa
1/2 l
Vettä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kuivahiivaa
3 rkl
Siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Anista
12 dl
Sämpyläjauhoja
1/2 dl
Öljyä

voiteluun:

1 kpl
Kananmuna tai vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä suolalla maustetussa, puolessa litrassa vettä kypsiksi. Soseuta palsternakat keitinvesineen hienoksi sauvasekoittimella. Liuota hiiva lämpimään (42 asteiseen) soseeseen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet. Lisää myös suurin osa jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla tai vedellä ja paista 15 minuuttia uunin keskitasossa. Jäähdytä ritilän päällä.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.