Palsternakkasämpylät

arvosana4/5

(1)arvio
25 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
200 gpalsternakkaa
1/2 lvettä
1/2 tlsuolaa
1 kplkuivahiivaa
3 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa
1 tlanista
12 dlsämpyläjauhoja
1/2 dlöljyä

Voiteluun:

1 kplkananmuna tai vettä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kuori ja paloittele palsternakat. Keitä suolalla maustetussa, puolessa litrassa vettä kypsiksi. Soseuta palsternakat keitinvesineen hienoksi sauvasekoittimella. Liuota hiiva lämpimään (42 asteiseen) soseeseen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet. Lisää myös suurin osa jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää öljy ja loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnut taikina ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota peitettynä 20 minuuttia. Voitele sämpylät kananmunalla tai vedellä ja paista 15 minuuttia uunin keskitasossa. Jäähdytä ritilän päällä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä