Rukiinen porkkanakakkukääretorttu
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääri porkkanakakku rullalle! Suosikkileivonnaisen kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhosta. Hunajapaahdetut pähkinät kruunaavat mehevän porkkanakakkukääretortun.
| 1 - 3 kpl | porkkanaa (2 dl raastetta) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | inkivääriä |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Hunajapaahdetut pähkinät | |
| 1 dl | pähkinäsekoitusta (esim. rainbow) |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus kanelia | |
- 1.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi (2 dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita porkkanaraaste ja öljy munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen paperi, mutta jätä se torttulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä.
- 2.
Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita pähkinät leivinpaperille pellille. Valuta hunaja päälle ja sekoita. Ripottele kanelia pinnalle. Paahda pähkinöitä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarkkaile uunia, etteivät pähkinät pala.
- 3.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle.
- 4.
Kääri täytetty torttulevy rullaksi ja laita se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita loppu täyte jääkaappiin odottamaan. Kuorruta kääretorttu tuorejuustotäytteellä ja viimeistele rouhituilla pähkinöillä.
Rukiinen porkkanakakkukääretorttu
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kääri porkkanakakku rullalle! Suosikkileivonnaisen kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhosta. Hunajapaahdetut pähkinät kruunaavat mehevän porkkanakakkukääretortun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 3 kpl | porkkanaa (2 dl raastetta) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | inkivääriä |
Täyte | |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Hunajapaahdetut pähkinät | |
| 1 dl | pähkinäsekoitusta (esim. rainbow) |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| ripaus kanelia | |
Valmistus (Uuni 225°C)
1Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi (2 dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita porkkanaraaste ja öljy munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen paperi, mutta jätä se torttulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 - 3 kpl porkkanaa (2 dl raastetta) 3 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3/4 dl rypsiöljyä 1 1/2 dl ruisjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1/2 tl inkivääriä
2Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita pähkinät leivinpaperille pellille. Valuta hunaja päälle ja sekoita. Ripottele kanelia pinnalle. Paahda pähkinöitä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarkkaile uunia, etteivät pähkinät pala.
Määrä Ainesosa 1 dl pähkinäsekoitusta (esim. rainbow) 1 tl juoksevaa hunajaa ripaus kanelia
3Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 50 g voita tai leivontamargariinia 1 1/2 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria
4Kääri täytetty torttulevy rullaksi ja laita se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita loppu täyte jääkaappiin odottamaan. Kuorruta kääretorttu tuorejuustotäytteellä ja viimeistele rouhituilla pähkinöillä.
Ravintosisältö
248
Energiaa kcal
1040
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
248
Energiaa kcal
1040
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, ripaus kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































