Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi (2 dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita porkkanaraaste ja öljy munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen paperi, mutta jätä se torttulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä.
Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita pähkinät leivinpaperille pellille. Valuta hunaja päälle ja sekoita. Ripottele kanelia pinnalle. Paahda pähkinöitä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarkkaile uunia, etteivät pähkinät pala.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle.
Kääri täytetty torttulevy rullaksi ja laita se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita loppu täyte jääkaappiin odottamaan. Kuorruta kääretorttu tuorejuustotäytteellä ja viimeistele rouhituilla pähkinöillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
248
1040
14,3 g
5,3 g
24,5 g
19,0 g
1,1 g
5,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kanelia,
ripaus kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli