Rukiinen porkkanakakkukääretorttu

arvosana4/5

(8)arviota
15 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kääri porkkanakakku rullalle! Suosikkileivonnaisen kääretorttuversio saa lisämakua ruisjauhosta. Hunajapaahdetut pähkinät kruunaavat mehevän porkkanakakkukääretortun.

Ainekset

MääräAinesosa
1 - 3 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
3 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
3/4 dlrypsiöljyä
1 1/2 dlruisjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia
1/2 tlinkivääriä

Täyte

400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
50 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Hunajapaahdetut pähkinät

1 dlpähkinäsekoitusta (esim. rainbow)
1 tljuoksevaa hunajaa
ripaus kanelia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. Porkkanakakkukääretorttu vaihekuva 1
    1

    Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi (2 dl). Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita porkkanaraaste ja öljy munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen paperi, mutta jätä se torttulevyn päälle ja anna levyn jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 - 3 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
    3 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    3/4 dlrypsiöljyä
    1 1/2 dlruisjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    2 tlkanelia
    1/2 tlinkivääriä
  2. Porkkanakakkukääretorttu vaihe 2
    2

    Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Laita pähkinät leivinpaperille pellille. Valuta hunaja päälle ja sekoita. Ripottele kanelia pinnalle. Paahda pähkinöitä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarkkaile uunia, etteivät pähkinät pala.

    MääräAinesosa
    1 dlpähkinäsekoitusta (esim. rainbow)
    1 tljuoksevaa hunajaa
    ripaus kanelia
  3. Porkkanakakkukääretorttu vaihe 3
    3

    Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä jäähtyneelle pohjalle.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
  4. Porkkanakakkukääretorttu vaihe 4
    4

    Kääri täytetty torttulevy rullaksi ja laita se leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Laita loppu täyte jääkaappiin odottamaan. Kuorruta kääretorttu tuorejuustotäytteellä ja viimeistele rouhituilla pähkinöillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, ripaus kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä