Pirteä porkkana-pähkinädippi

Arvostele resepti
2 Annosta

30 min

Terveellisessä dipissä toisiaan täydentävät porkkanan, cashewpähkinöiden ja aurinkokuivattujen tomaattien maut. Dippaa tahnaan kasviksia tai paahdettua ruisleipää.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1/2 lvettä
1 dlcashewpähkinöitä
45 g(4 tomaatin puolikasta) aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rklrypsiöljyä
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuori porkkanat. Leikkaa ne 2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää pähkinät. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja keitä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1/2 lvettä
    1 dlcashewpähkinöitä
  2. 2

    Kokeile porkkanapalaa haarukalla. Jos se tuntuu kovalta, keitä vielä 3–5 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmeitä, sammuta liesi.

  3. 3

    Kaada porkkanat ja pähkinät varovasti siivilään ja anna veden valua pois. Kaada porkkanat ja pähkinät sitten sauvasekoittimen kulhoon.

  4. 4

    Ota 4 aurinkokuivattua tomaatinpuolikasta purkista, ja laita ne porkkanoiden ja pähkinöiden joukkoon. Lisää joukkoon rypsiöljy. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos haluat, mausta tahna ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    45 g(4 tomaatin puolikasta) aurinkokuivattuja tomaatteja
    2 rklrypsiöljyä
    ripaus suolaa

Kokoa dippibaariin myös

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 10.12.2025

Samankaltaisia reseptejä