Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pirteä porkkana-pähkinädippi

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Terveellisessä dipissä toisiaan täydentävät porkkanan, cashewpähkinöiden ja aurinkokuivattujen tomaattien maut. Dippaa tahnaan kasviksia tai paahdettua ruisleipää.

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
1/2 l
Vettä
1 dl
Cashewpähkinöitä
2 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
Ripaus suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori porkkanat. Leikkaa ne 2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää pähkinät. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja keitä 15 minuuttia.

2 kpl
Porkkanaa
1 dl
Cashewpähkinöitä
1/2 l
Vettä
2

Kokeile porkkanapalaa haarukalla. Jos se tuntuu kovalta, keitä vielä 3–5 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmeitä, sammuta liesi.

3

Kaada porkkanat ja pähkinät varovasti siivilään ja anna veden valua pois. Kaada porkkanat ja pähkinät sitten sauvasekoittimen kulhoon.

4

Ota 2 aurinkokuivattua tomaattia purkista, ja laita ne porkkanoiden ja pähkinöiden joukkoon. Ota sitten 2 lusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia ja laita porkkanaseokseen. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos haluat, mausta tahna suolalla.

2 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
Ripaus suolaa, tarvittaessa
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 8.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

206

864

15,5 g

2,5 g

9,5 g

5,5 g

2,5 g

6,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l Vettä,

2 rkl Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia,

Ripaus suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli