Huuhtele ja kuori porkkanat. Leikkaa ne 2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää pähkinät. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja keitä 15 minuuttia.
Kokeile porkkanapalaa haarukalla. Jos se tuntuu kovalta, keitä vielä 3–5 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmeitä, sammuta liesi.
Kaada porkkanat ja pähkinät varovasti siivilään ja anna veden valua pois. Kaada porkkanat ja pähkinät sitten sauvasekoittimen kulhoon.
Ota 2 aurinkokuivattua tomaattia purkista, ja laita ne porkkanoiden ja pähkinöiden joukkoon. Ota sitten 2 lusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia ja laita porkkanaseokseen. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos haluat, mausta tahna suolalla.
Kokoa dippibaariin myös
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
206
864
15,5 g
2,5 g
9,5 g
5,5 g
2,5 g
6,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 l Vettä,
2 rkl Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia,
Ripaus suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli