Pirteä porkkana-pähkinädippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkana-pähkinä dippi

Pirteä porkkana-pähkinädippi

timer-icon30 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
1/2 l
Vettä
1 dl
Cashewpähkinöitä
2 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
Ripaus suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja kuori porkkanat. Leikkaa ne 2 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Kaada vettä kattilaan sen verran, että porkkanat peittyvät. Lisää pähkinät. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja keitä 15 minuuttia. Kokeile porkkanapalaa haarukalla. Jos se tuntuu kovalta, keitä vielä 3–5 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmeitä, sammuta liesi.

2 kpl
Porkkanaa
1 dl
Cashewpähkinöitä
1/2 l
Vettä
2

Kaada porkkanat ja pähkinät varovasti siivilään ja anna veden valua pois. Kaada porkkanat ja pähkinät sitten sauvasekoittimen kulhoon.

3

Ota 2 aurinkokuivattua tomaattia purkista, ja laita ne porkkanoiden ja pähkinöiden joukkoon. Ota sitten 2 lusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia ja laita porkkanaseokseen. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos haluat, mausta tahna suolalla.

2 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
Ripaus suolaa, tarvittaessa
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.4.2018
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

864

206

15,5 g

2,5 g

9,5 g

5,5 g

2,5 g

6,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l Vettä,

2 rkl Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia,

Ripaus suolaa, tarvittaessa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli