Auringonkeltainen kikhernetahna

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tämä helppo versio hummuksesta soseutetaan kikherneistä ja maustetaan muun muassa sitruunalla, valkosipulilla ja ripauksella kurkumaa. Dippaa tahnaan kasviksia tai paahdettua ruisleipää.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
290 g(1 tlk) kikherneitä
2 rklsitruunamehua
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rkloliiviöljyä
1 tlruokosokeria
1/2 tlkurkumaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kaada kikherneet siivilään. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja laita sauvasekoittimen kulhoon.

    MääräAinesosa
    290 g(1 tlk) kikherneitä
  2. 2

    Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se kikherneiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
  3. 3

    Kuori valkosipuli ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Lisää valkosipuli, oliiviöljy, ruokosokeri, kurkuma ja suola kikherneiden joukkoon. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rkloliiviöljyä
    1 tlruokosokeria
    1/2 tlkurkumaa
    1/2 tlsuolaa

Kokoa dippibaariin myös

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 0,5 tl Kurkumaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä