Auringonkeltainen kikhernetahna | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Auringonkeltainen hummus

Auringonkeltainen kikhernetahna

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(290 g) kikherneitä
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Ruokosokeria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada kikherneet siivilään. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja laita sauvasekoittimen kulhoon.

1 kpl
(290 g) kikherneitä
2

Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se kikherneiden joukkoon.

2 rkl
Sitruunamehua
3

Kuori valkosipuli ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Lisää valkosipuli, oliiviöljy, ruokosokeri, kurkuma ja suola kikherneiden joukkoon. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Ruokosokeria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Suolaa
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.4.2018
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

454

108

10,5 g

1,5 g

2,8 g

1,0 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Kurkumaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli