Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Auringonkeltainen kikhernetahna

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tämä helppo versio hummuksesta soseutetaan kikherneistä ja maustetaan muun muassa sitruunalla, valkosipulilla ja ripauksella kurkumaa. Dippaa tahnaan kasviksia tai paahdettua ruisleipää.

Ainekset

290 g
(1 tlk) kikherneitä
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Ruokosokeria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada kikherneet siivilään. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja laita sauvasekoittimen kulhoon.

290 g
(1 tlk) kikherneitä
2

Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se kikherneiden joukkoon.

2 rkl
Sitruunamehua
3

Kuori valkosipuli ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Lisää valkosipuli, oliiviöljy, ruokosokeri, kurkuma ja suola kikherneiden joukkoon. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Ruokosokeria
1/2 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

192

802

11,8 g

1,8 g

13,8 g

1,8 g

3,8 g

6,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Kurkumaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli