Bataattihummus

arvosana3/5

(2)arviota
7 Annosta

Bataattihummus sopii dippikastikkeeksi sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin. Esikeitetyt kikherneet helpottavat ja nopeuttavat valmistamista.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpl(300 g) bataattia
1/2 dlseesaminsiemeniä
1 kpl(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1/2 kplsitruunan mehu
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 tljuustokuminaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.

    Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni valkosipulinkynsi, 1 tl Juustokuminaa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä