Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
98
411
9,0 g
1,3 g
2,6 g
0,4 g
1,1 g
1,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pieni valkosipulinkynsi,
1 tl Juustokuminaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli