Bataattihummus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bataattihummus

???
Bataattihummus sopii dippikastikkeeksi sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin. Esikeitetyt kikherneet helpottavat ja nopeuttavat valmistamista.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
(300 g) bataattia
1/2 dl
Seesaminsiemeniä
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
1 tl
Juustokuminaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Vettä

Näin teet

1

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g18 g
Proteiinia1 g9 g
Rasvaa9 g63 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj411 2878
Energiaa kcal98 688

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 1 tl Juustokuminaa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g18 g
Proteiinia1 g9 g
Rasvaa9 g63 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj411 2878
Energiaa kcal98 688

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 1 tl Juustokuminaa

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.