Kuori ja paloittele bataatti. Keitä kypsäksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Jauha monitoimikoneessa ensin siemenet. Valuta kikherneet ja lisää bataattien ja muiden ainesten kanssa koneeseen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa vedellä.
Vinkki: Bataattihummus sopii leivillä ja nachoilla dippaukseen sekä tortillojen, piiraiden ja paistosten täytteisiin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
411
98
9,0 g
1,3 g
2,6 g
0,4 g
1,1 g
1,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pieni valkosipulinkynsi,
1 tl Juustokuminaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli