PAAHDETTU PUNAJUURITAHNA
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Laita punajuuret ja valkosipulit kuorimatta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Hienonna tilli. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella.
KURPITSANSIEMEN-PORKKANATAHNA
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori porkkanat. Halkaise isoimmat. Laita uunivuokaan ja valuta 1 rkl öljyä päälle. Lisää valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.
Paloittele porkkanat ja kuori valkosipulit. Soseuta porkkanat, valkosipulit, 4 rkl öljyä ja 2 rkl siemeniä teho- tai sauvasekoittimella. Lisää suola, pippuri ja tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää viinietikkaa, jos haluat makuun terävyyttä. Lusikoi tahna kulhoon ja ripottele loput siemenet pinnalle.
ROUSKUVA HERNETAHNA
Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.
Sulata herneet. Soseuta herneet, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
839
3510
68,7 g
4,0 g
40,3 g
35,7 g
15,0 g
10,0 g
4,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl kurpitsansiemeniä,
1 tl valkosipulinkynsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli