Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanafocaccia

Porkkanafocaccia

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Porkkanasose tekee focacciasta herkullisen mehevän ja väriltään pirtsakan oranssin. Tarjoa leipä esimerkiksi sosekeiton kanssa.

Ainekset

250 g
Porkkanoita
3 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
8 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
4 rkl
Oliiviöljyä

pinnalle

1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.

250 g
Porkkanoita
2

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

25 g
(0,5 pkt) hiivaa
3 1/2 dl
Vettä
4 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Sokeria
8 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
3

Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan.

4

Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

1 tl
Hiutalesuolaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

193

806

6,6 g

0,9 g

26,7 g

2,1 g

2,7 g

5,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli