Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan. Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
800
191
6,6 g
0,9 g
26,7 g
2,1 g
2,5 g
5,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3,5 dl Vettä,
25 g (0,5 pkt) hiivaa,
1 tl Suolaa,
Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli