Porkkanafocaccia

Arvostele resepti
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Porkkanasose tekee focacciasta herkullisen mehevän ja väriltään pirtsakan oranssin. Helppo leipä valmistuu vain muutamasta aineksesta ja maistuu esimerkiksi sosekeiton kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
250 gporkkanoita
3 1/2 dlvettä
25 g(0,5 pkt) hiivaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
8 dlhiivaleipävehnäjauhoja
4 rkloliiviöljyä

Pinnalle

1 rkloliiviöljyä
1 tlhiutalesuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.

    MääräAinesosa
    250 gporkkanoita
  2. 2

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(0,5 pkt) hiivaa
    3 1/2 dlvettä
    4 rkloliiviöljyä
    1 tlsokeria
    8 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan.

  4. 4

    Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlhiutalesuolaa
    1 rkloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä