Porkkanafocaccia - Yhteishyvä

Porkkanafocaccia

???
Paloja
12
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Porkkanoita
3 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
8 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
4 rkl
Oliiviöljyä

PINNALLE

1 rkl
Oliiviöljyä
Hiutalesuolaa

Näin teet

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan. Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g320 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa7 g79 g
Kuituja3 g30 g
Energiaa kj800 9597
Energiaa kcal191 2292

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Hiutalesuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g320 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa7 g79 g
Kuituja3 g30 g
Energiaa kj800 9597
Energiaa kcal191 2292

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3,5 dl Vettä

  • 25 g (0,5 pkt) hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Hiutalesuolaa

Resepti
Katri Schröder

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.