Porkkanafocaccia | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Porkkanafocaccia

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

250 g
Porkkanoita
3 1/2 dl
Vettä
25 g
(0,5 pkt) hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
8 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
4 rkl
Oliiviöljyä

pinnalle

1 rkl
Oliiviöljyä
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan. Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

800

191

6,6 g

0,9 g

26,7 g

2,1 g

2,5 g

5,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3,5 dl Vettä,

25 g (0,5 pkt) hiivaa,

1 tl Suolaa,

Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli