Porkkanafocaccia
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porkkanasose tekee focacciasta herkullisen mehevän ja väriltään pirtsakan oranssin. Helppo leipä valmistuu vain muutamasta aineksesta ja maistuu esimerkiksi sosekeiton kanssa.
| 250 g | porkkanoita |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 8 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | hiutalesuolaa |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.
- 2.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
- 3.
Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan.
- 4.
Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Porkkanafocaccia
Porkkanasose tekee focacciasta herkullisen mehevän ja väriltään pirtsakan oranssin. Helppo leipä valmistuu vain muutamasta aineksesta ja maistuu esimerkiksi sosekeiton kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | porkkanoita |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 25 g | (0,5 pkt) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 8 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
Pinnalle | |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | hiutalesuolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta vesi ja soseuta porkkanat.
Määrä Ainesosa 250 g porkkanoita - 2
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää porkkanasose, mausteet, puolet öljystä ja alusta joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (0,5 pkt) hiivaa 3 1/2 dl vettä 4 rkl oliiviöljyä 1 tl sokeria 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja 1 tl suolaa - 3
Sivele loppu öljy uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Valuta pehmeä taikina vuokaan.
- 4
Pirskota öljyä ja ripottele hiutalesuolaa pinnalle. Painele pintaan koloja, jotta maut imeytyvät leivän sisään. Anna kohota 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 tl hiutalesuolaa 1 rkl oliiviöljyä
Ravintosisältö
193
Energiaa kcal
806
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
193
Energiaa kcal
806
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























