Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
226
946
6,2 g
0,5 g
33,4 g
2,9 g
4,1 g
6,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
50 g Hiivaa,
2 tl Suolaa,
3 dl Juuresraastetta,
Vettä,
3 rkl Kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli