Juuressämpylät
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevöitä maukkaat sämpylät porkkana- ja lantturaasteella. Sämpylät saavat pinnalle kurpitsan siemeniä, jotka tuovat sämpylöihin mukavasti rapeutta.
| 100 g | porkkanaa |
| 100 g | lanttua |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | siirappia |
| 50 g | hiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 3 dl | kauraleseitä |
| 10 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| vettä | |
| 3 rkl | kurpitsansiemeniä |
- 1.
Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
- 2.
Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi.
- 3.
Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.
- 4.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia.
- 5.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Juuressämpylät
Mehevöitä maukkaat sämpylät porkkana- ja lantturaasteella. Sämpylät saavat pinnalle kurpitsan siemeniä, jotka tuovat sämpylöihin mukavasti rapeutta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | porkkanaa |
| 100 g | lanttua |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | siirappia |
| 50 g | hiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 3 dl | kauraleseitä |
| 10 dl | hiivaleipävehnäjauhoja |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
Pinnalle | |
| vettä | |
| 3 rkl | kurpitsansiemeniä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 100 g porkkanaa 100 g lanttua - 2
Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 2 rkl siirappia 50 g hiivaa 2 tl suolaa 3 dl kauraleseitä 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja 3/4 dl rypsiöljyä - 3
Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.
- 4
Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia.
- 5
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa vettä 3 rkl kurpitsansiemeniä
Ravintosisältö
233
Energiaa kcal
974
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
233
Energiaa kcal
974
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 3 rkl Kurpitsansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























