Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juuressämpylät

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä
2 rkl
Siirappia
50 g
Hiivaa
2 tl
Suolaa
3 dl
Juuresraastetta
3 dl
Kauraleseitä
10 dl
Hiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dl
Öljyä

Pinnalle

Vettä
3 rkl
Kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

226

946

6,2 g

0,5 g

33,4 g

2,9 g

4,1 g

6,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

50 g Hiivaa,

2 tl Suolaa,

3 dl Juuresraastetta,

Vettä,

3 rkl Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli