Juuressämpylät

Arvostele resepti
15 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Mehevöitä maukkaat sämpylät porkkana- ja lantturaasteella. Sämpylät saavat pinnalle kurpitsan siemeniä, jotka tuovat sämpylöihin mukavasti rapeutta.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gporkkanaa
100 glanttua
5 dlvettä
2 rklsiirappia
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
3 dlkauraleseitä
10 dlhiivaleipävehnäjauhoja
3/4 dlrypsiöljyä

Pinnalle

vettä
3 rklkurpitsansiemeniä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    100 gporkkanaa
    100 glanttua
  2. 2

    Sekoita kädenlämpöiseen veteen siirappi ja hiiva. Anna seistä 10 minuuttia. Lisää suola, juuresraaste, leseet ja muutama desi jauhoja. Sekoita muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    2 rklsiirappia
    50 ghiivaa
    2 tlsuolaa
    3 dlkauraleseitä
    10 dlhiivaleipävehnäjauhoja
    3/4 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

  4. 4

    Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna kohota 15 minuuttia.

  5. 5

    Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    vettä
    3 rklkurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 3 rkl Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä