Kesäkurpitsa-puolukkahillo

arvosana5/5

(1)arvio
9 Desilitraa

30 min (josta 20 min aktiivista)

Totta se on, kesäkurpitsa sopii myös hilloon! Käytä kesäkurpitsa-puolukkahilloa kuten puolukkahilloa. Kokeile ainakin pinaattilettujen ja kaalilaatikon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gkesäkurpitsaa
400 gpuolukoita
1/2 dlvettä
4 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, kuori ja raasta tai kuutioi kesäkurpitsa. Laita kurpitsat ja puolukat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna höyryäväksi.

    MääräAinesosa
    400 gkesäkurpitsaa
    400 gpuolukoita
    1/2 dlvettä
  2. 2

    Lisää sokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pois pinnalle muodostunut vaahto. Soseuta hillo halutessasi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    4 dlhillosokeria
  3. 3

    Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kannet heti tiiviisti. Säilytä viileässä.

Voit tehdä hillon tuoreista tai pakastepuolukoista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä