Mehevä palsternakkapokekakku

Arvostele resepti
16 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Jos pidät porkkanakakusta, rakastut tähän palsternakan mehevöittämään pokekakkuun. Pokekakkua ei leikata poikittain täytettäväksi, vaan siihen tökitään reikiä, joihin täytettä valutetaan.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
225 gvoita tai margariinia
6 1/2 dl(n. 500 g) palsternakkaa raastettuna
4 kplmunaa
4 dlfariinisokeria
4 dlvehnäjauhoja
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 1/2 rklkanelia

Voiteluun

1 rklvoita
2 rklkorppujauhoja

Kuorrutus

50 gvoita
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dltomusokeria

Koristeluun

1 1/2 dlpähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori palsternakat ja raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, palsternakkaraastetta ja voisulaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    225 gvoita tai margariinia
    6 1/2 dl(n. 500 g) palsternakkaa raastettuna
    4 kplmunaa
    4 dlfariinisokeria
    4 dlvehnäjauhoja
    1 rklleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    1 1/2 rklkanelia
  2. 2

    Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 rklkorppujauhoja
  3. 3

    Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 1/2 dltomusokeria
    1 1/2 dlpähkinöitä
  4. 4

    Töki kakkuun reikiä esim. pyöreähköllä keittiötyövälineellä tai puhtaalla tikulla, jonka halkaisija on noin 1 cm. Lusikoi kuorrutusta ensin reikiin, ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpähkinöitä

Vinkki! Voit leipoa kakun kuorrutusta vaille valmiiksi jo useita päiviä ennen tarjoamista. Kääri jäähtynyt kakku tuorekelmuun ja säilytä viileässä. Kakun maku paranee muutaman päivän tekeytymisen aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6.5 dl (n. 500 g) palsternakkaa raastettuna, 1 rkl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria, 1,5 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä