Mehevä palsternakkapokekakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä palsternakkapokekakku

Mehevä palsternakkapokekakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Jos pidät porkkanakakusta, rakastut tähän palsternakan mehevöittämään pokekakkuun. Pokekakkua ei leikata poikittain täytettäväksi, vaan siihen tökitään reikiä, joihin täytettä valutetaan.

Ainekset

225 g
Voita tai margariinia
6 1/2 dl
(n. 500 g) palsternakkaa raastettuna
4 kpl
Munaa
4 dl
Fariinisokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 1/2 rkl
Kanelia

voiteluun

1 rkl
Voita
2 rkl
Korppujauhoja

kuorrutus

75 g
Voita
150 g
Pehmeää sulatejuustoa (esim. koskenlaskija levittyvä)
2 1/4 dl
(2 1/4 dl) tomusokeria

koristeluun

1 1/2 dl
Pähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori palsternakat ja raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, palsternakkaraastetta ja voisulaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi.

Töki kakkuun reikiä esim. pyöreähköllä keittiötyövälineellä tai puhtaalla tikulla, jonka halkaisija on noin 1 cm. Lusikoi kuorrutusta ensin reikiin, ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.

Vinkki: Voit leipoa kakun kuorrutusta vaille valmiiksi jo useita päiviä ennen tarjoamista. Kääri jäähtynyt kakku tuorekelmuun ja säilytä viileässä. Kakun maku paranee muutaman päivän tekeytymisen aikana.

2

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

1 rkl
Voita
2 rkl
Korppujauhoja
3

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi.

75 g
Voita
150 g
Pehmeää sulatejuustoa (esim. koskenlaskija levittyvä)
2 1/4 dl
(2 1/4 dl) tomusokeria
1 1/2 dl
Pähkinöitä
4

Töki kakkuun reikiä esim. pyöreähköllä keittiötyövälineellä tai puhtaalla tikulla, jonka halkaisija on noin 1 cm. Lusikoi kuorrutusta ensin reikiin, ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.

1 1/2 dl
Pähkinöitä
5

Vinkki: Voit leipoa kakun kuorrutusta vaille valmiiksi jo useita päiviä ennen tarjoamista. Kääri jäähtynyt kakku tuorekelmuun ja säilytä viileässä. Kakun maku paranee muutaman päivän tekeytymisen aikana.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1723

412

23,4 g

12,3 g

43,0 g

30,6 g

1,6 g

6,6 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6,5 dl (n, 500 g) palsternakkaa raastettuna,

1 rkl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

1,5 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli