Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Porsaanfilee halkaistaan levyksi ja täytetään aurajuustotäytteellä. Fileerulla solmitaan kevätsipulin varsilla sekä pekonilla ja kypsennetään grillissä. Mehevän fileerullan kanssa tarjotaan Kulman Keittiön grillisalaattia.
| 1 kg | porsaan sisäfileetä |
| 2 tl | suolaa |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | savupaprikaa |
| 1/2 dl | sinappia |
| 1 pkt (170 g) aurajuustoa | |
| 0.5 pnt kevätsipulia | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 0.5 pnt kevätsipulia | |
| 1 pkt pekonia | |
| 500 g | kulman keittiön grillisalaattia |
Puhdista filee kalvoista ja halkaise pitkittäissuunnassa, jättäen noin 1 cm kiinni keskeltä. Avaa vielä puolikas sivusuunnassa niin, että saat fileestä levyn. Nuiji filee lihanuijalla ohueksi levyksi.
Mausta fileelevy ja levitä fileeseen sinappi ja murustettu aurajuusto. Pilko kevätsipuli ja lisää juuston päälle.
Kääri fileelevy rullalle. Lisää pinnalle mausteet ja kääri ympärille ensin kevätsipulia ja päälle pekonia. Pekoni kiinnittää rullan, mutta tarvittaessa voit sitoa rullan kiinni muutamalla grillitikuilla.
Grillaa fileerullaa noin 20 minuuttia välillä käännellen, porsaanliha on kypsää kun sisälämpö on 70 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki foliossa.
Tarjoa fileerullan kanssa Kulman Keittiön grillisalaattia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Porsaanfilee halkaistaan levyksi ja täytetään aurajuustotäytteellä. Fileerulla solmitaan kevätsipulin varsilla sekä pekonilla ja kypsennetään grillissä. Mehevän fileerullan kanssa tarjotaan Kulman Keittiön grillisalaattia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan sisäfileetä |
| 2 tl | suolaa |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | savupaprikaa |
| 1/2 dl | sinappia |
| 1 pkt (170 g) aurajuustoa | |
| 0.5 pnt kevätsipulia | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 0.5 pnt kevätsipulia | |
| 1 pkt pekonia | |
| 500 g | kulman keittiön grillisalaattia |
Puhdista filee kalvoista ja halkaise pitkittäissuunnassa, jättäen noin 1 cm kiinni keskeltä. Avaa vielä puolikas sivusuunnassa niin, että saat fileestä levyn. Nuiji filee lihanuijalla ohueksi levyksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan sisäfileetä |
Mausta fileelevy ja levitä fileeseen sinappi ja murustettu aurajuusto. Pilko kevätsipuli ja lisää juuston päälle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | suolaa |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | savupaprikaa |
| 1/2 dl | sinappia |
| 1 pkt (170 g) aurajuustoa | |
| 0.5 pnt kevätsipulia |
Kääri fileelevy rullalle. Lisää pinnalle mausteet ja kääri ympärille ensin kevätsipulia ja päälle pekonia. Pekoni kiinnittää rullan, mutta tarvittaessa voit sitoa rullan kiinni muutamalla grillitikuilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 0.5 pnt kevätsipulia | |
| 1 pkt pekonia |
Grillaa fileerullaa noin 20 minuuttia välillä käännellen, porsaanliha on kypsää kun sisälämpö on 70 astetta. Anna lihan vetäytyä hetki foliossa.
Tarjoa fileerullan kanssa Kulman Keittiön grillisalaattia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kulman keittiön grillisalaattia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
836
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pkt (170 g) aurajuustoa, 0.5 pnt kevätsipulia, 0.5 pnt kevätsipulia, 1 pkt pekonia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli