Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Crêpet eli krepit ovat ohuita lettuja, jotka täytetään joko suolaisilla tai makeilla täytteillä. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen vinkkaa kokeilemaan crepsikakun väliin myös kerma- tai sabayonevaahtoa, erilaisia marjamelboja sekä suklaalastuja ja -rouheita.
| 8 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | voita paistamiseen |
| 2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g) | |
| 2 rkl | valmista suklaakastiketta |
| kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun |
Laita maidon joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopussa kananmunat hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota 2 h ennen paistamista.
Sulata hedelmät ja valuta ylimääräinen neste pois.
Paista ohuita creppejä vain toiselta puolelta, laita sisään hedelmäpaloja ja rullaa pötköksi.
Asettele crepit vadille kekomaiseen muotoon ja valuta päälle suklaakastiketta. Koristele vaahtokarkeilla ja tomusokerilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Crêpet eli krepit ovat ohuita lettuja, jotka täytetään joko suolaisilla tai makeilla täytteillä. S-market Wiklund Herkun kokki Erkka Mustonen vinkkaa kokeilemaan crepsikakun väliin myös kerma- tai sabayonevaahtoa, erilaisia marjamelboja sekä suklaalastuja ja -rouheita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 100 g | voita paistamiseen |
| 2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g) | |
| 2 rkl | valmista suklaakastiketta |
| kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun |
Laita maidon joukkoon jauhot, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopussa kananmunat hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota 2 h ennen paistamista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | maitoa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
Sulata hedelmät ja valuta ylimääräinen neste pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g) |
Paista ohuita creppejä vain toiselta puolelta, laita sisään hedelmäpaloja ja rullaa pötköksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita paistamiseen |
Asettele crepit vadille kekomaiseen muotoon ja valuta päälle suklaakastiketta. Koristele vaahtokarkeilla ja tomusokerilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | valmista suklaakastiketta |
| kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
500
Energiaa kcal
2093
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
500
Energiaa kcal
2093
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,0 g
Hiilihydraatteja
13,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 pussia smoothie-hedelmiä (pakaste à 150 g), 2 rkl valmista suklaakastiketta, kourallinen vaahtokarkkeja ja tomusokeria koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli