Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Juuresletut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai vaikka lihan lisukkeena. Massa kannattaa valmistaa ajoissa maustumaan ja lepäämään. Paista juuresletut hyvin öljytyllä keskilämpöisellä valurauta-lettupannulla.
| 3 dl | kulman keittiön juuresmuusia |
| 1 kpl | pieni porkkana raastettuna |
| 1 kpl | pieni palsternakka raastettuna |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | täysmaitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 3/10 tl | mustapippuria |
| öljyä ja voita paistamiseen |
Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa ja anna turvota noin 15 minuuttia.
Sekoita uudelleen ja lämmitä lettupannu keskilämmölle. Voitele pannu öljyllä ja lusikoi taikinaa pannulle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia.
Käännä juuresletut, lisää pannulle nokare voita ja anna sen ruskistua. Lusikoi voita juureslettujen päälle ja anna kypsyä vielä noin 3 minuuttia.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Juuresletut maistuvat herkullisilta sellaisenaan tai vaikka lihan lisukkeena. Massa kannattaa valmistaa ajoissa maustumaan ja lepäämään. Paista juuresletut hyvin öljytyllä keskilämpöisellä valurauta-lettupannulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | kulman keittiön juuresmuusia |
| 1 kpl | pieni porkkana raastettuna |
| 1 kpl | pieni palsternakka raastettuna |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | täysmaitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 3/10 tl | mustapippuria |
| öljyä ja voita paistamiseen |
Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa ja anna turvota noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | pieni palsternakka raastettuna |
| 3/10 tl | mustapippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | pieni porkkana raastettuna |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | täysmaitoa |
| 3 dl | kulman keittiön juuresmuusia |
| 1/2 tl | sokeria |
Sekoita uudelleen ja lämmitä lettupannu keskilämmölle. Voitele pannu öljyllä ja lusikoi taikinaa pannulle. Anna kypsyä noin 3 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| öljyä ja voita paistamiseen |
Käännä juuresletut, lisää pannulle nokare voita ja anna sen ruskistua. Lusikoi voita juureslettujen päälle ja anna kypsyä vielä noin 3 minuuttia.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
108
Energiaa kcal
452
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 dl Kulman Keittiön juuresmuusia, öljyä ja voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli