Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Ravintoloissa usein tarjolla oleva lohipastrami on täydellinen alkupala illalliselle tai joulun kalapöytään. Tällä reseptillä se valmistuu helposti myös kotona. Makua lohipastrami saa muun muassa korianterista ja juustokuminasta.
| 500 g | meri- tai kirjolohta |
| 3 rkl | merisuolaa |
| 3 tl | sokeria |
| 2 rkl | mustapippuria |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | korianterinsiemeniä |
| 2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 2 tl | juustokuminaa |
Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa kala halki pituussuuntaan. Palan tulisi olla tasapaksuinen. Jos joudut trimmaamaan lohta vatsapuolelta, käytä ylimääräiset palat vaikka keittoon tai murekkeeseen. Kuivaa lohen pinta.
Suolaa ja sokeroi pinta ja kääri kelmuun pötköksi. Laita lohi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Paahda mausteet kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia. Jauha mausteseos morttelissa hieman pienemmäksi.
Poista lohen pinnalta ylimääräinen suola ja kuivaa pinta. Hiero mausteseos pintaan. Paahda pinta joka puolelta kuivalla ja kuumalla pannulla noin 20 sekuntia per sivu. Kääri lohi tiukkaan kelmuun pötköksi ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa lohesta noin 1 cm kokoisia viipaleita ja tarjoile.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Ravintoloissa usein tarjolla oleva lohipastrami on täydellinen alkupala illalliselle tai joulun kalapöytään. Tällä reseptillä se valmistuu helposti myös kotona. Makua lohipastrami saa muun muassa korianterista ja juustokuminasta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | meri- tai kirjolohta |
| 3 rkl | merisuolaa |
| 3 tl | sokeria |
| 2 rkl | mustapippuria |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | korianterinsiemeniä |
| 2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 2 tl | juustokuminaa |
Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa kala halki pituussuuntaan. Palan tulisi olla tasapaksuinen. Jos joudut trimmaamaan lohta vatsapuolelta, käytä ylimääräiset palat vaikka keittoon tai murekkeeseen. Kuivaa lohen pinta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | meri- tai kirjolohta |
Suolaa ja sokeroi pinta ja kääri kelmuun pötköksi. Laita lohi jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | merisuolaa |
| 3 tl | sokeria |
Paahda mausteet kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia. Jauha mausteseos morttelissa hieman pienemmäksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 tl | juustokuminaa |
| 2 tl | korianterinsiemeniä |
| 3 rkl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 2 rkl | mustapippuria |
Poista lohen pinnalta ylimääräinen suola ja kuivaa pinta. Hiero mausteseos pintaan. Paahda pinta joka puolelta kuivalla ja kuumalla pannulla noin 20 sekuntia per sivu. Kääri lohi tiukkaan kelmuun pötköksi ja anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.
Leikkaa lohesta noin 1 cm kokoisia viipaleita ja tarjoile.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
14,5 g
Suolaa
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
22,3 g
Proteiinia
14,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl korianterinsiemeniä, 2 tl fenkolinsiemeniä, 2 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli