Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Juhlapöydän kruunaa pistaaseilla kuorrutettu karitsanpaisti ja uuden sadon perunoista valmistettu perunakakku. Herkullisen punaviinikastikkeen aterialle löydän Kulman Keittiön valikoimasta.
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| muutama oksa persiljaa | |
| 1 1/2 kg | uuden sadon perunaa |
| 200 g | voita |
| 1 puntti kevätsipulia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | suolaa |
| 50 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 1 dl | pankojauhoja |
| 0.5 punttia persiljaa | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 kpl | keltuainen |
| 1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta |
Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita marinadin ainekset keskenään, hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Sivele marinadi lihan pintaan ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Pese uuden sadon perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi huolellisesti pois ja murskaa perunat karkeaksi muusiksi. Sulata voi ja hienonna joukkoon kevätsipuli. Halutessasi vihreän värin perunakakkuun, voit sekoittaa voin ja kevätsipulin sauvasekoittimella hienoksi, jolloin vihreä väri ja kevätsipulin maku tulevat paremmin esille. Lisää voiseos perunamurskan joukkoon ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Laita seos tiiviisti irtopohjakakkuvuokaan ja jäähdytä.
Valmista pistaasikuorrute sekoittamalla aineet tehosekoittimessa hienoksi.
Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä karitsanpaisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on vielä alle 60 astetta.
Sekoita keskenään keltuainen ja sinappi ja hiero paistin pintaan. Lisää pistaasikuorrute ja jatka kypsennystä, jolloin paistin sisälämpötila on 64 astetta, jolloin paisti on medium. Anna lihan vetäytyä.
Leikkaa perunakakku annospaloiksi tai kuumenna kokonaisena uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia.
Lämmitä kulman keittiön punaviinikastike kattilassa ja tarjoile pistaasikuorrutetun karitsanpaistin ja kevätsipuliperunakakun kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Juhlapöydän kruunaa pistaaseilla kuorrutettu karitsanpaisti ja uuden sadon perunoista valmistettu perunakakku. Herkullisen punaviinikastikkeen aterialle löydän Kulman Keittiön valikoimasta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| muutama oksa persiljaa | |
| 1 1/2 kg | uuden sadon perunaa |
| 200 g | voita |
| 1 puntti kevätsipulia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | suolaa |
| 50 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 1 dl | pankojauhoja |
| 0.5 punttia persiljaa | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 kpl | keltuainen |
| 1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta |
Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita marinadin ainekset keskenään, hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Sivele marinadi lihan pintaan ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1/2 dl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| muutama oksa persiljaa |
Pese uuden sadon perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi huolellisesti pois ja murskaa perunat karkeaksi muusiksi. Sulata voi ja hienonna joukkoon kevätsipuli. Halutessasi vihreän värin perunakakkuun, voit sekoittaa voin ja kevätsipulin sauvasekoittimella hienoksi, jolloin vihreä väri ja kevätsipulin maku tulevat paremmin esille. Lisää voiseos perunamurskan joukkoon ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Laita seos tiiviisti irtopohjakakkuvuokaan ja jäähdytä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | uuden sadon perunaa |
| 200 g | voita |
| 1 puntti kevätsipulia | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | suolaa |
Valmista pistaasikuorrute sekoittamalla aineet tehosekoittimessa hienoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 1 dl | pankojauhoja |
| 0.5 punttia persiljaa | |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä karitsanpaisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on vielä alle 60 astetta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | karitsanpaisti |
Sekoita keskenään keltuainen ja sinappi ja hiero paistin pintaan. Lisää pistaasikuorrute ja jatka kypsennystä, jolloin paistin sisälämpötila on 64 astetta, jolloin paisti on medium. Anna lihan vetäytyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | sinappia |
| 1 kpl | keltuainen |
Leikkaa perunakakku annospaloiksi tai kuumenna kokonaisena uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia.
Lämmitä kulman keittiön punaviinikastike kattilassa ja tarjoile pistaasikuorrutetun karitsanpaistin ja kevätsipuliperunakakun kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
763
Energiaa kcal
3195
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
20,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
42,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
763
Energiaa kcal
3195
Energiaa kj
52,5 g
Rasvaa
20,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
42,7 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama oksa persiljaa, 1 puntti kevätsipulia, 0.5 punttia persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli