Rahkaleipä
Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää rahka, muna, öljy, hunaja ja suola. Sekoita jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin ja kohota peitettynä 1 tunti. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Täyttäminen
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää rahka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Leikkaa huuhdellut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
Leikkaa leivän kannesta paistopinta ohuelti pois. Halkaise leipä kolmeen osaan. Kostuta levyt kasvisliemellä. Aseta alin levy vadille. Levitä tai pursota sille kolmannes tuore-juustoseoksesta ja ripottele päälle kolmannes salaatista sekä kasviskuutioista. Aseta kolmannes kalaleikkeleistä pinnalle. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja kala-leikkeleellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
375
1571
22,7 g
11,0 g
25,8 g
6,2 g
2,7 g
15,1 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli