Kala-salaattikakku

Arvostele resepti
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kokoa näyttävä salaattikakku mehevästä rahkaleivästä ja runsaasta kala-kasvistäytteestä. Tämä pyöreä voileipäkakku sisältää lempeän savuista kalaleikkelettä, mehevää tuorejuustotäytettä ja reilusti kasviksia.

Ainekset

MääräAinesosa

Rahkaleipä

2 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
125 g(½ prk) maitorahkaa
1 kplkananmuna
2 rklrypsiöljyä
1 rklhunajaa
1 tlsuolaa
5 1/2 dlsämpyläjauhoseosta

Kostutus

1 dlkasvislientä

Täyte ja koristelu

200 g(2 pkt) kalaleikkelettä, savu (leikkala)
2 dl(1 prk) vispikermaa
250 g(2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
125 g(½ prk) maitorahkaa
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
300 gkasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa)
100 g(1 ps) jääsalaattia

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Rahkaleipä

    Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää rahka, muna, öljy, hunaja ja suola. Sekoita jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    125 g(½ prk) maitorahkaa
    1 kplkananmuna
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklhunajaa
    1 tlsuolaa
    5 1/2 dlsämpyläjauhoseosta
  2. 2

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin ja kohota peitettynä 1 tunti. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä vuoan voiteluun
  3. 3

    Täyttäminen

    Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää rahka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Leikkaa huuhdellut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

    Leikkaa leivän kannesta paistopinta ohuelti pois. Halkaise leipä kolmeen osaan. Kostuta levyt kasvisliemellä. Aseta alin levy vadille. Levitä tai pursota sille kolmannes tuore-juustoseoksesta ja ripottele päälle kolmannes salaatista sekä kasviskuutioista. Aseta kolmannes kalaleikkeleistä pinnalle. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja kala-leikkeleellä.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    250 g(2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
    125 g(½ prk) maitorahkaa
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    300 gkasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa)
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1 dlkasvislientä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
19.8.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä