Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kala-salaattikakku

Kala-salaattikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Kokoa näyttävä salaattikakku mehevästä rahkaleivästä ja runsaasta kala-kasvistäytteestä. Tämä pyöreä voileipäkakku sisältää lempeän savuista kalaleikkelettä, mehevää tuorejuustotäytettä ja reilusti kasviksia.

Ainekset

rahkaleipä

2 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
125 g
(½ prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
5 1/2 dl
sämpyläjauhoseosta

kostutus

1 dl
kasvislientä

täyte ja koristelu

200 g
(2 pkt) kalaleikkelettä, savu (leikkala)
2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
125 g
(½ prk) maitorahkaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
300 g
kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa)
100 g
(1 ps) jääsalaattia

lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Rahkaleipä

Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää rahka, muna, öljy, hunaja ja suola. Sekoita jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.

2 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
125 g
(½ prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
5 1/2 dl
sämpyläjauhoseosta
2

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin ja kohota peitettynä 1 tunti. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
3

Täyttäminen

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää rahka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Leikkaa huuhdellut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

Leikkaa leivän kannesta paistopinta ohuelti pois. Halkaise leipä kolmeen osaan. Kostuta levyt kasvisliemellä. Aseta alin levy vadille. Levitä tai pursota sille kolmannes tuore-juustoseoksesta ja ripottele päälle kolmannes salaatista sekä kasviskuutioista. Aseta kolmannes kalaleikkeleistä pinnalle. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja kala-leikkeleellä.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
125 g
(½ prk) maitorahkaa
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
300 g
kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa)
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 dl
kasvislientä
Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.8.2021
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1571

22,7 g

11,0 g

25,8 g

6,2 g

2,7 g

15,1 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli