Kala-salaattikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa näyttävä salaattikakku mehevästä rahkaleivästä ja runsaasta kala-kasvistäytteestä. Tämä pyöreä voileipäkakku sisältää lempeän savuista kalaleikkelettä, mehevää tuorejuustotäytettä ja reilusti kasviksia.
| Rahkaleipä | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 1/2 dl | sämpyläjauhoseosta |
| Kostutus | |
| 1 dl | kasvislientä |
| Täyte ja koristelu | |
| 200 g | (2 pkt) kalaleikkelettä, savu (leikkala) |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa) |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Rahkaleipä
Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää rahka, muna, öljy, hunaja ja suola. Sekoita jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.
- 2.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin ja kohota peitettynä 1 tunti. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Täyttäminen
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää rahka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Leikkaa huuhdellut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
Leikkaa leivän kannesta paistopinta ohuelti pois. Halkaise leipä kolmeen osaan. Kostuta levyt kasvisliemellä. Aseta alin levy vadille. Levitä tai pursota sille kolmannes tuore-juustoseoksesta ja ripottele päälle kolmannes salaatista sekä kasviskuutioista. Aseta kolmannes kalaleikkeleistä pinnalle. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja kala-leikkeleellä.
Kala-salaattikakku
Kokoa näyttävä salaattikakku mehevästä rahkaleivästä ja runsaasta kala-kasvistäytteestä. Tämä pyöreä voileipäkakku sisältää lempeän savuista kalaleikkelettä, mehevää tuorejuustotäytettä ja reilusti kasviksia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rahkaleipä | |
| 2 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 1/2 dl | sämpyläjauhoseosta |
Kostutus | |
| 1 dl | kasvislientä |
Täyte ja koristelu | |
| 200 g | (2 pkt) kalaleikkelettä, savu (leikkala) |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa |
| 125 g | (½ prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 300 g | kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa) |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Rahkaleipä
Liuota hiiva hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää rahka, muna, öljy, hunaja ja suola. Sekoita jauhot taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 125 g (½ prk) maitorahkaa 1 kpl kananmuna 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl hunajaa 1 tl suolaa 5 1/2 dl sämpyläjauhoseosta - 2
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan jauhotetuin käsin ja kohota peitettynä 1 tunti. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun - 3
Täyttäminen
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää rahka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Leikkaa huuhdellut kasvikset pieniksi kuutioiksi. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
Leikkaa leivän kannesta paistopinta ohuelti pois. Halkaise leipä kolmeen osaan. Kostuta levyt kasvisliemellä. Aseta alin levy vadille. Levitä tai pursota sille kolmannes tuore-juustoseoksesta ja ripottele päälle kolmannes salaatista sekä kasviskuutioista. Aseta kolmannes kalaleikkeleistä pinnalle. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu tuorejuustoseos. Koristele salaatilla, kasviskuutioilla ja kala-leikkeleellä.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 250 g (2 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa 125 g (½ prk) maitorahkaa 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 300 g kasviksia (esim. paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa) 100 g (1 ps) jääsalaattia 1 dl kasvislientä
Ravintosisältö
375
Energiaa kcal
1571
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
375
Energiaa kcal
1571
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























