Kuorrutetut donitsit - Yhteishyvä

Kuorrutetut donitsit

Kappaleita
20
Leivinjauheella kohotetut donitsit syntyvät nopeasti. Pyöräytä valmiit donitsit pelkässä sokerissa tai viimeistele lempikuorrutteellasi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sitruunan kuori
7 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
50 g
Pehmeää voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa

LISÄKSI

1 l
Rypsiöljyä

SITRUUNAINEN SALMIAKKITOFFEEKUORRUTUS

1 kpl
(168 g) salmiakkitoffee-karamelleja (hopeatoffee)
15 kpl
Turkinpippuri-makeista
1 kpl
Sitruunan kuori
1 1/2 dl
Kuohukermaa

SUOLAKINUSKIKUORRUTUS

2 dl
Kermaa
1 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Kidesokeria
1 rkl
Voita
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
(1/4 tl) hiutalesuolaa
1 dl
Pähkinä- tai mantelirouhetta

KAHDEN SUKLAAN KUORRUTUS

200 g
Taloussuklaata
100 g
Voita
2 rkl
Vaaleaa siirappia
50 g
Valkosuklaata

Näin teet

1

Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sitruunan kuori kulhossa keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Sekoita jauhot ja kerma-maitoseos taikinaan.

Jauhota työalusta ja kauli tai taputtele taikina noin 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä kiekkoja esimerkiksi juomalasilla (Ø 7–8 cm). Paina kunkin kiekon keskelle sormella reikä ja levitä sitä hieman suuremmaksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Tarkista öljyn lämpötila mittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Käytä donitsien käsittelyyn reikäkauhaa tai kahta lusikkaa. Kypsennä 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 1–2 minuuttia. Nosta donitsit talouspaperin päälle valumaan. Kuorruta jäähtyneinä.

Sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus

Kuori salmiakkitoffee-karamellit kääreistään pinnoitettuun kattilaan odottamaan. Murskaa turkinpippurit paksussa muovipussissa esimerkiksi lihanuijalla tai vasaralla. Pese sitruuna ja vuole kuoren keltaisesta osasta suikaleita sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa leveät suikaleet ohuemmiksi.

Kaada kerma toffeiden joukkoon kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen noin 10–15 minuuttia tai kunnes toffeet ovat täysin liuenneet ja kuorrute sopivan sakeaa. Lisää noin 2/3 turkinpippurirouheesta. Kaada kuorrute kulhoon.

Kasta donitsit nopeasti kuorrutteeseen. Voit myös valuttaa kuorrutuksen lusikalla donitsien päälle. Ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta ja sitruunankuorisuikaleita.

Suolakinuskikuorrutus

Mittaa kerma sekä fariini- ja kidesokeri kattilaan. Keitä kinuskia hiljalleen noin 15 minuuttia (110-asteiseksi). Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi, vaniljasokeri ja suola kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi.

Valuta kinuski donitsien päälle. Ripottele pähkinärouhetta pinnalle.

Kahden suklaan kuorrutus

Paloittele suklaa ja voi pieneen kattilaan. Lisää siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kasta donitsit kuorrutteeseen tai valuta kuorrute lusikalla donitsien päälle.

Sulata valkosuklaa ja lusikoi se tukevaan muovipussiin. Anna suklaan jähmettyä jonkin verran, leikkaa pussin toiseen kulmaan pienenpieni reikä ja pursota valkosuklaaraitoja tumman suklaakuorrutuksen päälle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 18.4.2017
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g465 g
Proteiinia4 g75 g
Rasvaa7 g141 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj725 14503
Energiaa kcal173 3467

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Rypsiöljyä

  • Sitruunan kuori

  • 2 dl Kermaa

  • 1 dl Fariinisokeria

  • 0,5 dl Kidesokeria

  • 1 rkl Voita

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) hiutalesuolaa

  • 1 dl Pähkinä- tai mantelirouhetta

  • 200 g Taloussuklaata

  • 100 g Voita

  • 2 rkl Vaaleaa siirappia

  • 50 g Valkosuklaata

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g465 g
Proteiinia4 g75 g
Rasvaa7 g141 g
Kuituja1 g16 g
Energiaa kj725 14503
Energiaa kcal173 3467

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Kardemummaa

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 l Rypsiöljyä

  • Sitruunan kuori

  • 2 dl Kermaa

  • 1 dl Fariinisokeria

  • 0,5 dl Kidesokeria

  • 1 rkl Voita

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,25 tl (1/4 tl) hiutalesuolaa

  • 1 dl Pähkinä- tai mantelirouhetta

  • 200 g Taloussuklaata

  • 100 g Voita

  • 2 rkl Vaaleaa siirappia

  • 50 g Valkosuklaata

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.