Mantelimassabriossit

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita tai margariinia
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
2 dlsokeria
1 rkljauhettua kardemummaa
1 kplkananmuna
16 dlvehnäjauhoja

Täyte

100 gpehmeää voita tai margariinia
300 gmantelimassaa
150 gkuivattuja karpaloita tai puolukoita

Voiteluun

1 kplkananmuna

Päälle

2 1/2 dltomusokeria
2 - 3 rklpunaista mehutiivistettä

Lisäksi

paperivuokia

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada yleiskoneen kulhoon tai leivontakulhoon. Sekoita nesteeseen murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja anna koneen käydä hetki. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja anna koneen käydä keskinopeudella kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jos teet taikinan käsin, vaivaa sitä riittävän pitkään.

    Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina jauhotetullealustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 20 x 40 cm). Voitele levyt pehmeällä voilla. Raasta levyille mantelimassaa ja ripottele päälle karpalot. Kääri levy tiiviisti rullalle ja ota siitä n. 3–4 cm leveitä paloja. Nosta ne leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

    Voitele briossit vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä ja valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi. Valuta tai pursota briossien päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1 rkl Jauhettua kardemummaa, Paperivuokia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä