Mantelimassabriossit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelimassabriossit

???
Kappaleita
30
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
16 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

100 g
Pehmeää voita tai margariinia
300 g
Mantelimassaa
150 g
Kuivattuja karpaloita tai puolukoita

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

PÄÄLLE

2 1/2 dl
Tomusokeria
2 - 3 rkl
Punaista mehutiivistettä

LISÄKSI

Paperivuokia

Näin teet

1

Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada yleiskoneen kulhoon tai leivontakulhoon. Sekoita nesteeseen murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja anna koneen käydä hetki. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja anna koneen käydä keskinopeudella kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jos teet taikinan käsin, vaivaa sitä riittävän pitkään.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina jauhotetullealustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 20 x 40 cm). Voitele levyt pehmeällä voilla. Raasta levyille mantelimassaa ja ripottele päälle karpalot. Kääri levy tiiviisti rullalle ja ota siitä n. 3–4 cm leveitä paloja. Nosta ne leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Voitele briossit vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä ja valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi. Valuta tai pursota briossien päälle.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g1284 g
Proteiinia6 g193 g
Rasvaa11 g319 g
Kuituja2 g45 g
Energiaa kj1243 37292
Energiaa kcal297 8909

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Jauhettua kardemummaa

  • Paperivuokia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g1284 g
Proteiinia6 g193 g
Rasvaa11 g319 g
Kuituja2 g45 g
Energiaa kj1243 37292
Energiaa kcal297 8909

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Jauhettua kardemummaa

  • Paperivuokia

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.