Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nektariinikakku

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta

Ainekset

200 g
Leivontamargariinia
3 dl
Sokeria
4 kpl
Munaa
3 3/10 dl
Karkeita vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Mantelirouhetta
3 - 4 kpl
Nektariinia
2 rkl
Karkeita vehnäjauhoja
1 rkl
Kanelia
(raesokeria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota tasa- ja irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan välillä hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.Lisää lopuksi jauhojen, leivinjauheen ja mantelirouheen seos.Leikkaa pestyt ja kuivatut nektariinit halki. Poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet kakun pinnalle. Silppua loput saksilla kulhoon ja kierittele kanelissa ja karkeissa jauhoissa. Jauhotettu pinta estää niitä painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.Kaada hedelmäpalat jauhoineen kaikkineen taikinaan ja sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja koristele sen pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa vajaa 1 1/2 tuntia.Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoastaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.