Pipari-suklaakääretorttu
30 min

Nappaa talteen!
Kätke helpon kääretortun kierteisiin piparkakkumurua, tuorejuustoa ja suklaakastiketta. Tarjoa mehevä suklaakääretorttu kahvipöydässä tai jälkiruokana.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 5 kpl | piparkakkua |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | suklaakastiketta |
- 1.
Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele tasaiseksi varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa 7–8 minuuttia.
- 2.
Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.
- 3.
Valmista täyte. Hienonna piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja piparkakkurouhe. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Anna kääretortun vetäytyä muutama tunti kylmässä ennen tarjoamista. Koristele torttu suklaakastikkeella ja tarjoa loppu kastike tortun kanssa.
Kätke helpon kääretortun kierteisiin piparkakkumurua, tuorejuustoa ja suklaakastiketta. Tarjoa mehevä suklaakääretorttu kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 5 kpl | piparkakkua |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | suklaakastiketta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele tasaiseksi varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa 7–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 dl perunajauhoja - 2
Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.
- 3
Valmista täyte. Hienonna piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja piparkakkurouhe. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Anna kääretortun vetäytyä muutama tunti kylmässä ennen tarjoamista. Koristele torttu suklaakastikkeella ja tarjoa loppu kastike tortun kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl suklaakastiketta 5 kpl piparkakkua 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
Ravintosisältö
267
Energiaa kcal
1115
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
17,9 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
267
Energiaa kcal
1115
Energiaa kj
12,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
17,9 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl suklaakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























