Pipari-suklaakääretorttu

arvosana4/5

(6)arviota
8 Palaa

30 min

Kätke helpon kääretortun kierteisiin piparkakkumurua, tuorejuustoa ja suklaakastiketta. Tarjoa mehevä suklaakääretorttu kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

5 kplpiparkakkua
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 dlsuklaakastiketta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele tasaiseksi varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa 7–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    1/2 dlkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlperunajauhoja
  2. 2

    Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.

  3. 3

    Valmista täyte. Hienonna piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja piparkakkurouhe. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Anna kääretortun vetäytyä muutama tunti kylmässä ennen tarjoamista. Koristele torttu suklaakastikkeella ja tarjoa loppu kastike tortun kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlsuklaakastiketta
    5 kplpiparkakkua
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl suklaakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä