Pipari-suklaakääretorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pipari-suklaakääretorttu
Play

Pipari-suklaakääretorttu

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Kätke helpon kääretortun kierteisiin piparkakkumurua, tuorejuustoa ja suklaakastiketta. Tarjoa mehevä suklaakääretorttu kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

5 kpl
Piparkakkua
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
suklaakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele tasaiseksi varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunissa 7–8 minuuttia.

1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
perunajauhoja
2

Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä.

3

Valmista täyte. Hienonna piparkakut karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja piparkakkurouhe. Levitä täyte kääretorttupohjalle. Kääri pohja pidemmän sivun puolelta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Jätä sauma tortun alle. Anna kääretortun vetäytyä muutama tunti kylmässä ennen tarjoamista. Koristele torttu suklaakastikkeella ja tarjoa loppu kastike tortun kanssa.

1 dl
suklaakastiketta
5 kpl
Piparkakkua
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1115

267

12,3 g

5,0 g

25,6 g

17,9 g

1,0 g

12,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl suklaakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli