Prinssikakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Prinssikakku on mustikkainen vastine prinsessakakulle. Sinivalkoinen kakku kasataan valmiista kääretortusta, raikkaasta mustikkatäytteestä ja valkosuklaakreemistä.
| 720 g | (2 kpl) kuningatarkääretorttua |
| Mustikkatäyte | |
|---|---|
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 250 g | maitorahkaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Valkosuklaakreemi | |
| 100 g | voita |
| 100 g | valkosuklaata |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Koristeluun | |
| 500 g | (2 pkt) valkoista sokerimassaa |
| 1/4 tl | sinistä elintarvikeväriä |
| pensasmustikoita | |
| koristerakeita | |
- 1.
Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.
- 2.
Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Valmista mustikkatäyte. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.
- 4.
Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.
- 5.
Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
- 6.
Valmista valkosuklaakreemi. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.
- 7.
Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.
- 8.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.
- 9.
Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.
- 10.
Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.
- 11.
Koristele kakku mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan halutessasi satiininauha.
Prinssikakku
Prinssikakku on mustikkainen vastine prinsessakakulle. Sinivalkoinen kakku kasataan valmiista kääretortusta, raikkaasta mustikkatäytteestä ja valkosuklaakreemistä.
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 720 g | (2 kpl) kuningatarkääretorttua |
Mustikkatäyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 250 g | maitorahkaa |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 2 1/2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Valkosuklaakreemi | |
| 100 g | voita |
| 100 g | valkosuklaata |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Koristeluun | |
| 500 g | (2 pkt) valkoista sokerimassaa |
| 1/4 tl | sinistä elintarvikeväriä |
| pensasmustikoita | |
| koristerakeita | |
Valmistus
- 1
Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.
Määrä Ainesosa 720 g (2 kpl) kuningatarkääretorttua - 2
Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3
Valmista mustikkatäyte. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 250 g maitorahkaa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 3/4 dl sokeria 1 tl kardemummaa jauhettuna 200 g pakastemustikoita 2 1/2 dl vispikermaa - 4
Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 4 kpl liivatelehteä - 5
Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
- 6
Valmista valkosuklaakreemi. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 100 g voita 100 g valkosuklaata - 7
Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.
Määrä Ainesosa 4 dl tomusokeria 2 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunamehua - 8
Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.
- 9
Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.
Määrä Ainesosa 500 g (2 pkt) valkoista sokerimassaa - 10
Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.
Määrä Ainesosa 1/4 tl sinistä elintarvikeväriä - 11
Koristele kakku mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan halutessasi satiininauha.
Määrä Ainesosa pensasmustikoita koristerakeita
Ravintosisältö
417
Energiaa kcal
1746
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,0 g
Hiilihydraatteja
62,6 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
417
Energiaa kcal
1746
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
63,0 g
Hiilihydraatteja
62,6 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 720 g (2 kpl) kuningatarkääretorttua, 0.25 tl sinistä elintarvikeväriä, pensasmustikoita, Koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












