Juhlista pienen pojan syntymää sinivalkoisella prinssikakulla, joka kasataan valmiista kääretortusta ja raikkaasta mustikkatäytteestä.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkuningatarkääretorttua
4 kplliivatelehteä
1/2 kpl(à 250g) maitorahkaa
1 kpl(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl(3/4 dl) sokeria
1 tlkardemummaa
200 gpakastemustikoita
1 kpl(à 2 ½ dl) vispikermaa
2 rklsitruunamehua

Valkosuklaakreemi

100 gvoita
100 gvalkosuklaata
4 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua

Koristeluun

2 kpl(à 250g) valkoista sokerimassaa
1/4 tl(1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä
mustikoita
koristerakeita

Lisäksi tarvitset

kertakäyttöinen pursotinpussi
tähtitylla
sinistä satiininauhaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.

    MääräAinesosa
    2 kplkuningatarkääretorttua
  2. 2

    Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.

  3. 3

    Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
  4. 4

    Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(à 250g) maitorahkaa
    1 kpl(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    3/4 dl(3/4 dl) sokeria
    1 tlkardemummaa
    200 gpakastemustikoita
  5. 5

    Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    1 kpl(à 2 ½ dl) vispikermaa
  6. 6

    Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    4 kplliivatelehteä
  7. 7

    Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.

  8. 8

    Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Pietä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.

  9. 9

    Valmista valkosuklaakreemi. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
  10. 10

    Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.

    MääräAinesosa
    4 dltomusokeria
    100 gvoita
  11. 11

    Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.

    MääräAinesosa
    2 tlvaniljasokeria
    1 rklsitruunamehua
  12. 12

    Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.  Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.

  13. 13

    Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 250g) valkoista sokerimassaa
  14. 14

    Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.

    MääräAinesosa
    tähtitylla
    kertakäyttöinen pursotinpussi
    1/4 tl(1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä
  15. 15

    Koristele mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan satiininauha.

    MääräAinesosa
    mustikoita
    koristerakeita
    sinistä satiininauhaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä