Prinssikakku

Arvostele resepti
16 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Prinssikakku on mustikkainen vastine prinsessakakulle. Sinivalkoinen kakku kasataan valmiista kääretortusta, raikkaasta mustikkatäytteestä ja valkosuklaakreemistä.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
720 g(2 kpl) kuningatarkääretorttua

Mustikkatäyte

4 kplliivatelehteä
250 gmaitorahkaa
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dlsokeria
1 tlkardemummaa jauhettuna
200 gpakastemustikoita
2 1/2 dlvispikermaa
2 rklsitruunamehua

Valkosuklaakreemi

100 gvoita
100 gvalkosuklaata
4 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua

Koristeluun

500 g(2 pkt) valkoista sokerimassaa
1/4 tlsinistä elintarvikeväriä
pensasmustikoita
koristerakeita

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.

    MääräAinesosa
    720 g(2 kpl) kuningatarkääretorttua
  2. 2

    Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.

  3. 3

    Valmista mustikkatäyte. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään. Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    250 gmaitorahkaa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    3/4 dlsokeria
    1 tlkardemummaa jauhettuna
    200 gpakastemustikoita
    2 1/2 dlvispikermaa
  4. 4

    Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    4 kplliivatelehteä
  5. 5

    Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

  6. 6

    Valmista valkosuklaakreemi. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    100 gvalkosuklaata
  7. 7

    Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin. Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.

    MääräAinesosa
    4 dltomusokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1 rklsitruunamehua
  8. 8

    Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.  Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.

  9. 9

    Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.

    MääräAinesosa
    500 g(2 pkt) valkoista sokerimassaa
  10. 10

    Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.

    MääräAinesosa
    1/4 tlsinistä elintarvikeväriä
  11. 11

    Koristele kakku mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan halutessasi satiininauha.

    MääräAinesosa
    pensasmustikoita
    koristerakeita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 720 g (2 kpl) kuningatarkääretorttua, 0.25 tl sinistä elintarvikeväriä, pensasmustikoita, Koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 18.12.2025