Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prinssikakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Juhlista pienen pojan syntymää sinivalkoisella prinssikakulla, joka kasataan valmiista kääretortusta ja raikkaasta mustikkatäytteestä.

Ainekset

2 kpl
Kuningatarkääretorttua
4 kpl
Liivatelehteä
1/2 kpl
(à 250g) maitorahkaa
1 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1 tl
Kardemummaa
200 g
Pakastemustikoita
1 kpl
(à 2 ½ dl) vispikermaa
2 rkl
Sitruunamehua

Valkosuklaakreemi

100 g
Voita
100 g
Valkosuklaata
4 dl
Tomusokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sitruunamehua

Koristeluun

2 kpl
(à 250g) valkoista sokerimassaa
1/4 tl
(1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä
Mustikoita
Koristerakeita

Lisäksi tarvitset

Kertakäyttöinen pursotinpussi
Tähtitylla
Sinistä satiininauhaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.

2 kpl
Kuningatarkääretorttua
2

Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.

3

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.

4 kpl
Liivatelehteä
4

Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään.

1/2 kpl
(à 250g) maitorahkaa
1 kpl
(à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1 tl
Kardemummaa
200 g
Pakastemustikoita
5

Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.

1 kpl
(à 2 ½ dl) vispikermaa
6

Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

2 rkl
Sitruunamehua
4 kpl
Liivatelehteä
7

Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.

8

Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Pietä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.

9

Valmista valkosuklaakreemi. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.

100 g
Valkosuklaata
10

Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.

4 dl
Tomusokeria
100 g
Voita
11

Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.

2 tl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sitruunamehua
12

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.  Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.

13

Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.

2 kpl
(à 250g) valkoista sokerimassaa
14

Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.

Tähtitylla
Kertakäyttöinen pursotinpussi
1/4 tl
(1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä
15

Koristele mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan satiininauha.

Mustikoita
Koristerakeita
Sinistä satiininauhaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.