Prinssikakku

Nappaa talteen!
Juhlista pienen pojan syntymää sinivalkoisella prinssikakulla, joka kasataan valmiista kääretortusta ja raikkaasta mustikkatäytteestä.
| 2 kpl | kuningatarkääretorttua |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 kpl | (à 250g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | (3/4 dl) sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 1 kpl | (à 2 ½ dl) vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Valkosuklaakreemi | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 100 g | valkosuklaata |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Koristeluun | |
| 2 kpl | (à 250g) valkoista sokerimassaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä |
| mustikoita | |
| koristerakeita | |
| Lisäksi tarvitset | |
| kertakäyttöinen pursotinpussi | |
| tähtitylla | |
| sinistä satiininauhaa | |
- 1.
Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.
- 2.
Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- 4.
Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään.
- 5.
Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.
- 6.
Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- 7.
Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.
- 8.
Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Pietä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.
- 9.
Valmista valkosuklaakreemi. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.
- 10.
Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.
- 11.
Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.
- 12.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.
- 13.
Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.
- 14.
Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.
- 15.
Koristele mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan satiininauha.
Prinssikakku
Juhlista pienen pojan syntymää sinivalkoisella prinssikakulla, joka kasataan valmiista kääretortusta ja raikkaasta mustikkatäytteestä.
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kuningatarkääretorttua |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 kpl | (à 250g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | (3/4 dl) sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 1 kpl | (à 2 ½ dl) vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Valkosuklaakreemi | |
| 100 g | voita |
| 100 g | valkosuklaata |
| 4 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Koristeluun | |
| 2 kpl | (à 250g) valkoista sokerimassaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä |
| mustikoita | |
| koristerakeita | |
Lisäksi tarvitset | |
| kertakäyttöinen pursotinpussi | |
| tähtitylla | |
| sinistä satiininauhaa | |
Valmistus
- 1
Leikkaa kääretortuista 4 noin 1 cm:n levyistä viipaletta ja 16 noin 1 ½ cm:n levyistä viipaletta.
Määrä Ainesosa 2 kpl kuningatarkääretorttua - 2
Vuoraa kulho (noin 2 ½ l) kelmulla. Aseta 12 leveämpää kääretorttuviipaletta vuoan pohjalle ja reunoille.
- 3
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä - 4
Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja sulaneet mustikat keskenään.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (à 250g) maitorahkaa 1 kpl (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 3/4 dl (3/4 dl) sokeria 1 tl kardemummaa 200 g pakastemustikoita - 5
Vaahdota vispikerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl (à 2 ½ dl) vispikermaa - 6
Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 4 kpl liivatelehteä - 7
Kumoa puolet täytteestä kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle ja tasoita pinta.
- 8
Nosta päälle ohuemmat torttuviipaleet ja lisää niiden päälle loppu täyte. Nosta pohjaksi 4 paksumpaa torttuviipaletta. Painele hiukan käsillä, jotta saat tasaisen pohjan. Pietä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Ota voi tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään.
- 9
Valmista valkosuklaakreemi. Paloitte valkosuklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata mikrossa miedolla teholla, välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata - 10
Sekoita tomusokeri huoneenlämpöiseen voihin.
Määrä Ainesosa 4 dl tomusokeria 100 g voita - 11
Lisää joukkoon sula suklaa, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Jos seos tuntuu jähmeältä voit lämmitä sitä varovasti mikrossa, välillä sekoitellen, kunnes se on riittävän notkeaa levitettäväksi. Ota seoksesta kaksi ruokalusikallista syrjään.
Määrä Ainesosa 2 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunamehua - 12
Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Levitä valkosuklaakreemi kakun päälle ja tasoita pinta.
- 13
Yhdistä sokerimassat vaivaamalla niitä pöydällä. Kauli massasta pyöreä levy (halkaisija noin 35 cm). Käytä tarvittaessa hiukan tomusokeria kaulimisen apuna. Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Asettele alareuna mahdollisimman tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen sokerimassakuorrute veitsellä pois.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 250g) valkoista sokerimassaa - 14
Pane tylla pursotinpussiin. Kaada elintarvikeväri pussiin ja levitä sitä tyllan yläpuolelle. Laita sivuun ottamasi valkosuklaakreemi pussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota kakun päälle muutama valkosuklaatähti.
Määrä Ainesosa tähtitylla kertakäyttöinen pursotinpussi 1/4 tl (1/4 tl) sinistä elintarvikeväriä - 15
Koristele mustikoilla ja koristerakeilla. Sido kakun alareunaan satiininauha.
Määrä Ainesosa mustikoita koristerakeita sinistä satiininauhaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























