Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaakuorrutetut muffinit

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Suklaamuffinit voi herkutella sellaisenaan tai viimeistellä suklaa-mascarponejuustokuorrutteella. Tätä suklaista herkkua haukkaa palan jos toisenkin!

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata
100 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
150 g
Mascarponejuustoa

Kuorrutus

100 g
Tummaa suklaata
100 g
Mascarponejuustoa
1 dl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa. Lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

100 g
Tummaa suklaata
100 g
Margariinia
2

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon vuorotellen suklaaseoksen ja juuston kanssa. Jaa seos muffinivuokiin.

2 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
150 g
Mascarponejuustoa
3

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

4

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Notkista mascarponejuusto ja sekoita joukkoon suklaa ja sokeri. Levitä muffinien päälle.

1 dl
Tomusokeria
100 g
Mascarponejuustoa
100 g
Tummaa suklaata
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

461

1930

21,4 g

10,0 g

57,3 g

40,1 g

2,2 g

8,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli