Suklaamoussekakku

arvosana4/5

(1)arvio
15 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kahden suklaan moussekakku on ihana leivontaprojekti, joka palkitsee leipojansa. Näyttävä, kolmesta kerroksesta koostuva kakku viimeistellään valkosuklaakuorrutteella. Tämä suklaakakku kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen moussekerrokset ehtivät hyytyä jääkaapissa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlkaakaojauhetta
1/4 tlsuolaa
3 kplsuklaatäytekeksiä (esim. domino)
60 gvoita
1 3/4 dlsokeria
1 kplkananmuna

Maitosuklaamousse

200 gmaitosuklaata
3 1/2 dlkuohukermaa
suolaa
1 kplappelsiinin raastettu kuori
2 kplliivatelehteä
2 rklappelsiinimehua

Valkosuklaamousse

200 gvalkosuklaata
3 1/2 dlkuohukermaa
2 kplliivatelehteä
2 rklvettä

Pinnalle

200 gvalkosuklaata
2 dlkuohukermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24–26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
    3/4 dlkaakaojauhetta
  2. 2

    Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.

    MääräAinesosa
    60 gvoita
    1 kplkananmuna
    1 3/4 dlsokeria
  3. 3

    Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään.

    MääräAinesosa
    3 kplsuklaatäytekeksiä (esim. domino)
  4. 4

    Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita huolellisesti. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gmaitosuklaata
    3 1/2 dlkuohukermaa
    suolaa
    1 kplappelsiinin raastettu kuori
    2 kplliivatelehteä
    2 rklappelsiinimehua
  5. 5

    Tee valkosuklaamousse. Hienonna valkosuklaa. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

    MääräAinesosa
    2 kplliivatelehteä
    3 1/2 dlkuohukermaa
    2 rklvettä
    200 gvalkosuklaata
  6. 6

    Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    2 dlkuohukermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, Suklaatäytekeksiä (esim. domino), Suolaa, Appelsiinin raastettu kuori, Liivatelehteä, Liivatelehteä, 2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä