Suklaamoussekakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kahden suklaan moussekakku on ihana leivontaprojekti, joka palkitsee leipojansa. Näyttävä, kolmesta kerroksesta koostuva kakku viimeistellään valkosuklaakuorrutteella. Tämä suklaakakku kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen moussekerrokset ehtivät hyytyä jääkaapissa.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | suklaatäytekeksiä (esim. domino) |
| 60 g | voita |
| 1 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| Maitosuklaamousse | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 3 1/2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| Valkosuklaamousse | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 3 1/2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | vettä |
| Pinnalle | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24–26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
- 2.
Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.
- 3.
Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään.
- 4.
Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita huolellisesti. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia.
- 5.
Tee valkosuklaamousse. Hienonna valkosuklaa. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
- 6.
Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.
Suklaamoussekakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Kahden suklaan moussekakku on ihana leivontaprojekti, joka palkitsee leipojansa. Näyttävä, kolmesta kerroksesta koostuva kakku viimeistellään valkosuklaakuorrutteella. Tämä suklaakakku kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen moussekerrokset ehtivät hyytyä jääkaapissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 3 kpl | suklaatäytekeksiä (esim. domino) |
| 60 g | voita |
| 1 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
Maitosuklaamousse | |
| 200 g | maitosuklaata |
| 3 1/2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
Valkosuklaamousse | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 3 1/2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 rkl | vettä |
Pinnalle | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24–26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 1/4 tl suolaa 3/4 dl kaakaojauhetta - 2
Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.
Määrä Ainesosa 60 g voita 1 kpl kananmuna 1 3/4 dl sokeria - 3
Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään.
Määrä Ainesosa 3 kpl suklaatäytekeksiä (esim. domino) - 4
Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita huolellisesti. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g maitosuklaata 3 1/2 dl kuohukermaa suolaa 1 kpl appelsiinin raastettu kuori 2 kpl liivatelehteä 2 rkl appelsiinimehua - 5
Tee valkosuklaamousse. Hienonna valkosuklaa. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Määrä Ainesosa 2 kpl liivatelehteä 3 1/2 dl kuohukermaa 2 rkl vettä 200 g valkosuklaata - 6
Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 2 dl kuohukermaa
Ravintosisältö
517
Energiaa kcal
2164
Energiaa kj
38,9 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,2 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
517
Energiaa kcal
2164
Energiaa kj
38,9 g
Rasvaa
24,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,2 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, Suklaatäytekeksiä (esim. domino), Suolaa, Appelsiinin raastettu kuori, Liivatelehteä, Liivatelehteä, 2 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























