Suklaamoussekakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaamoussekakku

Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa

Ainekset

pohja

1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
(3/4 dl) kaakaojauhetta
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
3 kpl
Suklaatäytekeksiä (esim. domino)
60 g
Voita
1 3/4 dl
(1 3/4 dl) sokeria
1 kpl
Kananmuna

maitosuklaamousse

200 g
Maitosuklaata
3 1/2 dl
(3 1/2 dl) kuohukermaa
Suolaa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
2 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Appelsiinimehua

valkosuklaamousse

200 g
Valkosuklaata
3 1/2 dl
(3 1/2 dl) kuohukermaa
2 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Vettä

pinnalle

200 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24-26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.
Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään.
Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut.  Sekoita huolellisesti.
Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia.
Hienonna valkosuklaa toista moussekerrosta varten. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2164

517

38,9 g

24,3 g

36,2 g

31,8 g

1,2 g

6,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (1/4 tl) suolaa,

Suklaatäytekeksiä (esim, domino),

Suolaa,

Appelsiinin raastettu kuori,

Liivatelehteä,

Liivatelehteä,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli