Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaamoussekakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Kahden suklaan moussekakku on ihana leivontaprojekti, joka palkitsee leipojansa. Näyttävä, kolmesta kerroksesta koostuva kakku viimeistellään valkosuklaakuorrutteella. Tämä suklaakakku kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sen moussekerrokset ehtivät hyytyä jääkaapissa.

Ainekset

Pohja

1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1/4 tl
suolaa
3 kpl
Suklaatäytekeksiä (esim. domino)
60 g
Voita
1 3/4 dl
sokeria
1 kpl
Kananmuna

Maitosuklaamousse

200 g
Maitosuklaata
3 1/2 dl
kuohukermaa
Suolaa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
2 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Appelsiinimehua

Valkosuklaamousse

200 g
Valkosuklaata
3 1/2 dl
kuohukermaa
2 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Vettä

Pinnalle

200 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele irtopohjakakkuvuoan (halk. 24–26 cm) reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

1 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
kaakaojauhetta
2

Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Älä anna seoksen kiehua. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.

60 g
Voita
1 kpl
Kananmuna
1 3/4 dl
sokeria
3

Murenna keksit hyvin hienoiksi muruiksi. Sekoita murut kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. Pane pohja viileään.

3 kpl
Suklaatäytekeksiä (esim. domino)
4

Tee maitosuklaamousse. Hienonna suklaa ja laita mikronkestävään kulhoon. Kaada päälle 1 dl kermaa, lisää suola ja appelsiininkuoriraaste. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita huolellisesti. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna appelsiinimehu pienessä kulhossa. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos maitosuklaaseokseen. Kääntele joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä 45 minuuttia.

200 g
Maitosuklaata
3 1/2 dl
kuohukermaa
Suolaa
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
2 kpl
Liivatelehteä
2 rkl
Appelsiinimehua
5

Tee valkosuklaamousse. Hienonna valkosuklaa. Pane suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle 1 dl kermaa ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Anna liivatelehtien pehmitä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa loput kermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puserretut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Lisää liivateliuos valkosuklaaseokseen huolella sekoittaen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos. Kaada valkosuklaamousse varovasti hyytyneen maitosuklaamoussen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

2 kpl
Liivatelehteä
3 1/2 dl
kuohukermaa
2 rkl
Vettä
200 g
Valkosuklaata
6

Tee valkosuklaakuorrutus kakun pinnalle. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon, kaada päälle kerma. Sulata 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Kaada kuorrute kakun päälle.

200 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
|
Muokattu: 9.11.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

517

2164

38,9 g

24,3 g

36,2 g

31,8 g

1,2 g

6,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa,

Suklaatäytekeksiä (esim, domino),

Suolaa,

Appelsiinin raastettu kuori,

Liivatelehteä,

Liivatelehteä,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli