Tiikerimuffinssit
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffinsseihin suklaiset makuraidat.
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 rkl | maitoa |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
- 2.
Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
- 3.
Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.
- 4.
Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.
Tiikerimuffinssit
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffinsseihin suklaiset makuraidat.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 rkl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
Määrä Ainesosa 200 g voita 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 2
Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Määrä Ainesosa 2 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa - 3
Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.
- 4
Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1477
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












