Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.
Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.
Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1152
275
11,2 g
3,7 g
36,8 g
19,9 g
1,2 g
5,4 g
0,7 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli