Tiikerimuffinit | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tiikerimuffinit
Play

Tiikerimuffinit

timer-icon45 min
Fork and knife
9 Kappaletta
Fork and knife
9 Kappaletta
Näihin muffineihin on helppo ihastua. Nehän ovat kuin tiikerikakun pentuja! Värjää osa taikinasta kaakaolla ja pyöräytä tiikerimuffineihin suklaiset makuraidat.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 rkl
Kaakaojauhetta
3 rkl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2

Ota ¼ taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

2 rkl
Kaakaojauhetta
3 rkl
Maitoa
3

Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Levitä vuokiin ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa. Levitä sen päälle ruokalusikallinen tummaa taikinaa. Jaa loput vaaleasta taikinasta pinnalle. Painele taikinaa lusikanvarrella muutaman kerran, jotta taikinaan muodostuu raitoja.

4

Kypsennä muffineja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Tarjoa jäähtyneinä.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.1.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1152

275

11,2 g

3,7 g

36,8 g

19,9 g

1,2 g

5,4 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli