Tulinen lihamakaronilaatikko

Chili tuo potkua makaronilaatikkoon! Makaronilaatikon voi tehdä tavallisen makaronin lisäksi myös pennepastasta. Tarjoa salaatin tai esimerkiksi juuresraasteen kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
5 dlmakaroneja, tavallisia tai penne-pastaa
vettä, suolaa
250 gtavallista tai lampaan jauhelihaa
2 kplsipulia
3 - 4 kplvalkosipulin kynttä
400 gtomaattimursketta
1/2 tlsuolaa ja sokeria
chiliä, valko- ja mustapippuria
muutama viipale tuoretta maustepaprikaa halutessasi
1 tlhienonnettua kuivattua tai 1 rkl tuoretta basilikaa

Liemi:

8 dlmaitoa
3 kplmunaa

Pinnalle:

juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi, valuta ja jäähdytä. Voit säästää pastan keitinveden myös maidon sijaan käytettäväksi ellet voi käyttää ruokiin maitoa. Lisää liemeen lisäksi vain hiukan Ruoka Cremeä tai hyla-kermaa niin, että saat siihen makua. Lientä on oltava yhteensä noin 8 dl.Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita edelleen ja lisää tomaattimurske. Mausta seos hyvin ja jäähdytä.Lado kevyesti öljyttyyn vuokaan vuorotellen makaroneja ja jauhelihaseosta niin, että pintakerros on pastaa. Sekoita maito ja munat tai keitinliemi, kermatilkka ja munat ja kaada seos vuokaan. Painele päällimmäiset makaronit liemeen ja ripottele pintaan juustoraastetta.Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä