Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tulinen lihamakaronilaatikko

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Chili tuo potkua makaronilaatikkoon! Makaronilaatikon voi tehdä tavallisen makaronin lisäksi myös pennepastasta. Tarjoa salaatin tai esimerkiksi juuresraasteen kanssa.

Ainekset

5 dl
Makaroneja, tavallisia tai penne-pastaa
Vettä, suolaa
250 g
Tavallista tai lampaan jauhelihaa
2 kpl
Sipulia
3 - 4 kpl
Valkosipulin kynttä
400 g
Tomaattimursketta
1/2 tl
Suolaa ja sokeria
Chiliä, valko- ja mustapippuria
Muutama viipale tuoretta maustepaprikaa halutessasi
1 tl
Hienonnettua kuivattua tai 1 rkl tuoretta basilikaa

Liemi:

8 dl
Maitoa
3 kpl
Munaa

Pinnalle:

Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi, valuta ja jäähdytä. Voit säästää pastan keitinveden myös maidon sijaan käytettäväksi ellet voi käyttää ruokiin maitoa. Lisää liemeen lisäksi vain hiukan Ruoka Cremeä tai hyla-kermaa niin, että saat siihen makua. Lientä on oltava yhteensä noin 8 dl.Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita edelleen ja lisää tomaattimurske. Mausta seos hyvin ja jäähdytä.Lado kevyesti öljyttyyn vuokaan vuorotellen makaroneja ja jauhelihaseosta niin, että pintakerros on pastaa. Sekoita maito ja munat tai keitinliemi, kermatilkka ja munat ja kaada seos vuokaan. Painele päällimmäiset makaronit liemeen ja ripottele pintaan juustoraastetta.Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 12.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.