Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisipuuro kuuluu jouluun – näin keität täydellisen joulupuuron

Riisipuuro on joulun rakkaimpia ruokia ja se ainoa oikea joulupuuro. Näillä vinkeillä saat joulupuuron onnistumaan niin liedellä kuin uunissa. Katso reseptit myös vegaanisen riisipuuron valmistamiseen, riisipuuron lisukkeisiin ja jäljelle jääneen riisipuuron hyödyntämiseen.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.12.2017
|
Muokattu: 21.11.2024

Riisipuuro: kattilassa vai uunissa?

Perinteisesti riisipuuro haudutetaan kattilassa, mutta puuro valmistuu kätevästi myös uunissa.

Vegaaninen riisipuuro

Vegaanisen riisipuuron tekeminen hellalla tai uunissa on helppoa: tee riisipuuro tavalliseen tapaan, mutta käytä maidon tilalla sama määrä kasviperäistä maitojuomaa. Voit korvata maidon esimerkiksi kookosmaidolla, kaura-, soija- tai mantelijuomalla.

Kun keität riisipuuron

  • Käytä puuroriisiä. Keitto-ohjeen löydät pussista.
  • Valitse keittämiseen täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Keitä riisejä ensin hetki pienessä määrässä vettä samalla sekoittaen, lisää vasta sitten maito vähitellen.
  • Keitä puuro hiljalleen hauduttaen.
  • Pidä kansi päällä.
  • Sekoita tasaisin väliajoin huolellisesti pohjaa myöten.
  • Lisää suola (ja manteli!) vasta keittämisen jälkeen valmiiseen puuroon.

Kun teet riisipuuron uunissa

  • Käytä tarpeeksi isoa vuokaa.
  • Valitse täysmaito tai puurolle tarkoitettu maito.
  • Lisää kaikki maito kerralla ja mausta suolalla.
  • Hauduta miedossa lämmössä (150 astetta) uunin alatasolla.
  • Peitä astia esimerkiksi foliolla.
  • Sekoittele silloin tällöin.

Sekahedelmäkeitto, luumukiisseli ja muut riisipuuron parhaat lisukkeet

Myös sekametelisoppana tunnettu sekahedelmäkeitto on joulupuuron perinteinen lisuke, mutta kokeile muitakin kiisseleitä ja keittoja, kuten luumu- tai vadelmakiisseliä. Tuoreista talvisesongin hedelmistä tehty trooppinen hedelmäkeitto tai pannulla karamellisoidut persimonit maistuvat hyvin riisipuuron päällä.

Herkkuja riisipuuron tähteistä

Riisipuuron keittämisessä menee aikansa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen. Ylimääräisestä joulupuurosta voi leipoa puurorieskoja, pataleivän, karjalanpiirakoita tai tehdä herkullisen jälkiruoan.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.