Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Talven juhlien värikäs kasvismenu

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 12.10.2020
|
Muokattu: 1.11.2022
Talvisessa kasvismenussa herkutellaan täyteläisellä härkiskäristyksellä, karamellisoiduilla ruusukaaleilla, raikkaalla kurpitsa-kaalisalaatilla ja kauramurun maustamalla piimäjäätelöllä. Menu on helppo valmistaa myös kokonaan vegaanisena. Tarjoa menu esimerkiksi isänpäivänä tai itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Herkullinen alkupala karamellisoiduista ruusukaaleista

Tarjoa alkuun pannulla rapeiksi karamellisoituneita ruusukaaleja. Kata pöytään myös kermainen cashew-kastike ja cocktail-tikkuja, joilla kaaleja on hauska dippailla soosiin.

Pääruoaksi härkiskäristystä selleri-omenapyreen kanssa

Härkäpapusuikaleista tulee juhlaruokaa, kun paistat ne kanelin ja maustepippurin maustamaksi käristykseksi ja tarjoilet samettisen juuriselleri-omenapyreen kanssa. Lisää pinnalle vielä puolukoita, niin talven juhlien paras kasvispääruoka on valmis.

Kylkeen kurpitsa-kaalisalaattia puolukoilla ja inkiväärikastikkeella

Tiesitkö, että kurpitsaa voi syödä myös raakana? Tee talven mehukkain slaw ohuista kaali- ja kurpitsasuikaleista, purjosta, puolukoista ja mintuista. Salaatin mehevyyden takaa inkivääri-hunajakastike, josta voit tehdä vegaanisen vaihtamalla hunajan agave-siirappiin.

Jälkiruokana maistuu piimäjäätelö tai vegaaninen porkkanakakku

Jäätelöä voi tehdä helposti itse myös ilman jäätelökonetta! Lempeästi happaman piimäjäätelön kanssa maistuu mustikkakastike ja kardemummainen kauramuru. Jos teet menun vegaanisena, leivo aterian loppuhuipennukseksi porkkanakakku.

Katso kaikki ideat ja reseptit pyhäinpäivään